Toroslar’da Ada İçi Düzenleme Çalışması Başladı

İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Akbelen Mahallesi’nde başlattığı ada içi çevre düzenlemeleri kapsamında 37 adayı düzenleyerek, yenileyecek.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, sathi kaplama asfalt, kaldırım, ışıklandırma ve yeşillendirme çalışmaları ile baştan aşağı yenilenecek olan Akbelen Mahallesi’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Tuna, Halkkent Mahallesi’nin ardından Akbelen Mahallesi’nde çalışmalara başladıklarını, çalışmaların daha sonra Güneykent Mahallesi’nde devam edeceğini kaydetti.

Amaçlarının toplu konut alanlarını daha modern ve çağdaş bir görünüme kavuşturmak olduğunu belirten Tuna, “Yaptığımız çalışma ile blok diplerine bir buçuk metre eninde beton dökerek blokların zeminlerinin yağmur ve rutubet almasını önlüyoruz. Daha sonra ada içlerinde sathi kaplama çalışması yapacağız ve otopark sorununu çözeceğiz. Rögarların ve pis su giderlerinin yapılması ile birlikte aydınlatma çalışması yaparak Akbelen Mahallesi’ni daha yaşanılabilir hale getireceğiz. Yaz sezonu içerisinde bitirmeyi planladığımız bu çalışmalarımız ile mahallemiz daha güzel ve modern bir görünüme kavuşacak” dedi.

Güvenlik açısından amaçlarının ada bazında site uygulamasını hayata geçirmek olduğunu da vurgulayan Başkan Tuna, çalışmalar sırasında kendilerine destek veren mahalle sakinlerine teşekkür etti.

Akbelen Mahalle Muhtarı Şaban Cankatan ise bu çalışmayla mahallenin daha emniyetli olacağını ve daha sağlıklı bir görünüme kavuşacağını dile getirerek, Tuna’ya ve ekibine teşekkür etti.
Kaynak: İHA