Erzurum’da 5. Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarı

Atlas Uluslararası Fuarcılığın organize ettiği “5. Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarı” öncesi Ziraat odaları Başkanları, İlçe Tarım Müdürleri ve Muhtarlar Derneği Başkanları ve basın mensupları ile bir araya geldiler.

Erzurum’da 5. Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarı
Müceldili Konağı’nda düzenlenen toplantıya Erzurum İl Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, Atlas Uluslar Arası Fuarcılık Genel Müdürü Fevzi Atagasun, Ziraat Odası Başkanı Şahset Karaman, Tarım İl Müdür Yardımcısı Özen Yıldırım, Tarım Kredi Bölge Müdürü Ömer Efe, ilçe tarım müdürleri, oda başkanları ve muhtarlar deneği başkanları iştirak etti.

Atlas Uluslar Arası Fuarcılık Genel Müdürü Fevzi Atagasun, “Günümüzdeki tarımdaki gelişmelerin en iyi takip edildiği yerler tarım fuarlarıdır. Dünyada ve ülkemizde yapılan tarım fuarları tarımdaki yeni gelişmeleri üreticimize sunarak teknoloji üretenler ile kullananlar arasında bir köprü görevi görmektedir. Bu amaçlar doğrultusunda Erzurum’da 6-9 Haziran 2013 tarihleri arasında 5. Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarı 300 firmanın katılımıyla organize edilecektir. Fuarımızın amacı tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi yaygınlaştırılması ve tarımla uğraşan çiftçilerimizin hayvancılık sektörünün sektördeki gelişmeleri makine ve teçhizatlarını yakından takip etmelerini sağlamaktır. Tarımsal üretimde verimlilik ve kaliteyi önemli ölçüde etkileyen modern alet ve makine ile diğer tarımsal girdilerin sergileneceği ve alım satım, bilgi alışveriş imkanının elde edileceği tarım fuarında yeni teknoloji ürünü traktörler, biçerdöverler, toprak işleme, ekim dikim makineleri, modern sulama alet, makine ve ekipmanları, hayvancılıkla ilgili modern alet ekipmanları tohum ,yem ve katkı maddeleri, ilaç, gübre, örtü alet ve ekipmanları, diğer tarımsal alet, ekipmanları görme değerlendirme, alım ve satım imkanları oluşacaktır. Fuarımız 6-9 Haziran tarihleri arasında arsında ziyarete açılacaktır. Fuarımıza Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz başta olmak üzere 35 ilde yoğun bir ziyaretçi akımı beklemekteyiz. Fuarımıza ziyaretler ücretsizdir. Tüm ilgililerin fuarımızı ziyaret etmesini bekliyoruz. Fuarımıza destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA