Üniversite Adaylarından Toplanan Kalem ve Silgiler Kozan İlçesinde Köy Okullarına Teslim Edilmeye Başlandı

ÖSYM'nin Yükseköğretime Geçiş Sınavı öncesi üniversite adaylarına dağıttığı, ''Kalem Tutan Eller Kalemsiz Kalmasın Kampanyası''nda toplanan kalem ve silgiler, köy okullarına ulaştırılmaya başlandı.

Kozan Lisesi öğretmenleri Ercan Kuşvuran, İbrahim Aydoğan ve Ferhat Eroğlu ile gönüllü yüz kadar öğrencinin, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden izin alarak düzenledikleri kampanyada, YGS'nin yapıldığı 16 okula stant kuran öğrenciler, sınavdan çıkan 4 bin 441 üniversite adayından, ÖSYM'nin özel kutu içerisinde dağıttığı 2 kalem, 1 silgi ve 1'er kalemtıraştan oluşan kırtasiye malzemelerini topladı.

Kampanyaya öncülük eden öğretmenlerden Ferhat Eroğlu, toplanan yardımların köy okullarına dağıtılmak üzere araca yüklendiği okul bahçesinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanya kapsamında 5 bin 396 kalem, bin 841 silgi ve 2 bin 214 adet kalemtıraş topladıklarını, yardımsever üniversite adayları ve öğrencilerin gayreti ile hedeflerine ulaştıklarını söyledi.

Eroğlu, toplanan kırtasiye malzemelerinin dağıtımını kolaylaştırmak için ayrıştırarak düzenli şekilde kolilediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

''İlk etapta Eskimantaş, Gedikli, Karabucak ve Boztahta köylerindeki 500 öğrenciyi bugün sınıflarında ziyaret ederek kırtasiyeleri teslim etmeye başlayacağız. Kalan kırtasiye malzemelerini de ihtiyaç olduğunu belirlediğimiz diğer köy okullarına giderek veya yetkililerini okulumuza davet ederek teslim edeceğiz. Kampanyanın başarıya ulaşmasında desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez ve okul müdürümüz Levent Tetik'e, kampanyayı düzenleyen diğer öğretmen arkadaşlarım ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum. Bu kampanya atıl kalabilecek kırtasiye malzemelerinin değerlendirilmesine yarar sağladığı gibi çocuklarımızda yardımlaşma, sorumluluk ve kardeşlik bilincinin gelişmesini önemli katkı sağlayacaktır.''

Muhabir: Volkan Varan

Yayıncı: Anıl Bağrık
Kaynak: AA