Aziziye Fen Lisesi, Ygs'de Birinciliği Kaptırmadı

Erzurum Özel Aziziye Fen Lisesi öğrencileri Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı'nda (YGS) büyük başarı elde etti.

Aziziye Fen Lisesi, Ygs'de Birinciliği Kaptırmadı
Abdullah Uçar, üç farklı puan türünde Erzurum 1.si, Türkiye 124.sü oldu. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) YGS sonuçlarının açıklamasının ardından Palandöken Dershaneler Birliği Derneği de (PALDER) sınava ilişkin değerlendirmesini yayınladı. Bu değerlendirmeye göre; YGS-1, YGS 2,YGS 6 puan türlerin Erzurum 1.si Abdullah Uçar oldu. Okul Müdürü Kemal Küçükkaya öğrencilerin ödüllendirildiği toplantıda YGS sonuçlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Küçükkaya, “Türkiye çapında ilk 500 de 7 derece ve ilk binde 23 derece okulumuz öğrencilerine ait derecelerdir. Öğrencilerimizi, velilerimizi, öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi tebrik ediyoruz. Bu başarıda pay sahibi olan herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Küçükkaya, “Öğrencilerimiz zor ve uzun bir maratonun ilk etabını tamamladı. Hayatları adına çok önemli bir kulvarda emin adımlarla yol alıyorlar. Bizler okul idareci ve öğretmenleri olarak her aşamada öğrencilerimizin yanında olacağız. Öğrencilerimizin bilim, kültür, sanat ve spor her alanda elde ettiği başarılar bizleri mutlu etmekte ve şevkimizi artırmaktadır. Öğrencilerimizi, velilerimizi, öğretmenlerimizi tebrik eder ve ikinci etapta başarılarını daha üst seviyelere çıkarmalarını dilerim.” şeklinde konuştu.

Okul yönetiminde yapılan açıklamaya göre; Ahmet Koçak YGS-3 ,YGS 4 puna türlerinde Erzurum 3.’sü ve Türkiye 185.si oldu. Özlem Ezmeci ise YGS-2’de Erzurum 3.’lüğü ve Türkiye 472.liği başarısını elde etti. YGS-4 ise Betül Haliloğlu Erzurum 4.sü ve Türkiye 504.sü, Hasan Basri Çiftçi Erzurum 7.’si ve Türkiye 641.si, İrfan Tekdir ise Erzurum 8.si ve Türkiye 651.si olmayı başardı. İrfan Tekdir YGS-3’te Erzurum 5.si ve Türkiye 611.si Muhammet Bilmiş aynı alanda Erzurum 6.sı ve Türkiye 844.sü oldu. Ebubekir Korucuk, YGS-1 ve YGS-2 Erzurum 9.su olarak ipi göğüsledi. Miraç Zengin YGS-1, YGS-2’de Erzurum 10.su olmayı başardı. Aziziye Fen Lisesi her puan dalında ilk onda ortalama 6 öğrenci ile yer aldı .