Hakkari'de Kutlu Doğum Haftası Programına Halk Yoğun İlgi Gösterdi

Hakkari'de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 'Kutlu Doğum Haftası' münasebetiyle bir program düzenledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen program yoğun ilgi gördü. Programa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Vakkas Özmercan, İş-Kur Müdürü Ahmet Kızılkaya, İl Müftü Vekili Mustafa Demir ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Hamide Nurgül Kaya, 14 asır önce karanlık dönemlerde Peygamber Efendimizin insan hakları konusunda bir çığır açtığını, insanlık tarihine kadın-engelli-çocuk açısından insana yakışan değerler katarak tüm insanlığı onurlandırdığını ifade etti.

Kaya, Bakanlığın kadın hakları konusunda çok ilerlemeler kat ettiğini, bundan sonra da üzerlerine düşen sorumluluğu yapacaklarını dile getirdi.

Psikolog Murat Hasanoğlu ise ‘’Sosyal Meseleler ve Hz. Muhammed’’ başlıklı konuşmasında İslam’da kadına, çocuğa, yetimlere, engellilere, aileye verilen değer hakkında bilgi aktardı. Konuşmanın devamında Hz. Peygamberin, insanlar arasında ırk, renk, zengin- fakir, sakat-sağlam, makam ve şöhret gibi dışa yansıyan hususlarda hiçbir ayrım yapmadığını, O'nun insanlarla olan ilişkilerinde sürekli evrensel kriterler geçerli olduğunu, dolayısıyla çevresinde var olan engelli insanlarla ilişkilerini en güzel bir şekilde yürütmüş, insanlara İslam hümanizmasını göstermiş ve ümmetine bu sahada da örnek olduğunu ve sorumluluklarını yerine getirdiği oranda insanın yüceldiğini dile getirdi.
Yapılan konuşmalar sonrasında ilahi ve Kürtçe mevlit okundu. Kurumdan hizmet alan çocukların hazırladıkları tiyatro gösterimi ve şiir dinletisiyle program sona erdi .