Güneydoğu'nun Önde Gelen Kanaat Önderlerinden Ömer Faruk Seyda, Çözüm Sürecini Destekliyor

Güneydoğu'nun önde gelen kanaat önderlerinden Ömer Faruk Seyda, çözüm sürecini desteklediğini belirterek, "Memleketini seven herkesin barışa destek vermesi gerekir. Dualarımız barış ve kardeşlik için" dedi.

Cizre'de yaşayan 60 yaşındaki Seyda, Şeyh Seyda Camisi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, sorunun sona erdirilmesi için yürütülen süreci olumlu bulduğunu söyledi.

Her insanın, her Müslüman'ın barıştan yana olması gerektiğine değinen Seyda, barışın dinin de emri olduğunu vurguladı.

"Barış, geç kalınmış bir şey aslında. Barış lazımdır ve gereklidir. Keşke hiç bu olaylar, bu huzursuzluklar olmasaydı" diyen Seyda, şunları kaydetti:

"Bu, bir temennidir ama bu olaylar maalesef oldu. Önemli olan bundan sonraki süreçtir. Zararın neresinden dönülürse kardır. Huzurlu bir hayat gerekiyor bize, huzurlu bir ortam, huzurlu bir yaşam...

Huzur olmayınca insan, dünyası için de güzel şeyler yapamaz, çalışamaz. Çünkü emniyeti, can güvenliği yok, huzuru yoktur. Onun için hem dünyamız hem de ahiretimiz için mutlaka huzur ve güvenliğin olması lazım. Onun yolu da tabii ki barıştan geçer. Bu nedenle bir Müslüman ve bir insan olarak barış sürecini destekliyoruz, seviniyoruz ve dua ediyoruz. Cenabı Allah, lütfu ve bereketiyle bu barış sürecini tamamına erdirsin. Kardeşlik ve dostluk havasıyla bizden sonra gelecek insanlar için de barış havası hakim olur inşallah."

Ömer Faruk Seyda, "Artık yeter" denilmesi gerektiğine değinerek, "Çünkü en kötü barış savaştan daha iyi ve güzeldir. Zaman zaman kardeşler ve insanlar arasında bazı fitne ve olaylar cereyan edebilir ama önemli olan bunu devam ettirmemektir. Memleketini seven herkesin barışa destek vermesi gerekir. Dualarımız barış ve kardeşlik için. Kim bu meseleye vesile olursa, buna destek olursa, bir sözü, bir nasihati ile yol gösterirse, 'Allah ondan razı olsun' diyeceğiz" ifadesini kullandı.

Muhabir: Abidin Yel / Sema Kaplan

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA