Gümüşhacıköy'de Öğrencilere Meslekler Tanıtılıyor

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesi Mehmet Paşa Ortaokulu Müdürlüğü'nün, ''Öğrenciyim, Meslekleri Tanıyorum, Geleceğimi Planlıyorum'' projesi kapsamında Mehmetpaşa Ortaokulu öğrencilerine polislik ve doktorluk mesleği tanıtıldı.

Gümüşhacıköy Halk Kütüphanesi'nde yapılan toplantıda, Okul Müdürü Mustafa Çetin, projenin tanıtımını yaptı.

Çetin, ''Elimizden geldiği kadarı ile bütün meslek gruplarının temsilcilerinden öğrencilerimize mesleklerini tanıtmalarını isteyeceğiz. Bu sayede öğrencilerimiz hem meslekleri öğrenmiş olacaklar hem de olmak istedikleri mesleklerle ilgili nasıl bir yol çizmeleri gerektiğini öğrenecekler'' dedi.

Gümüşhacıköy Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Faruk Ocak tarafından polis mesleği hakkında bilgiler verildi.

Polis olmak isteyenlerin polis akademileri ve polislik meslek yüksekokullarında kapsamlı bir eğitim aldıktan sonra polis olabileceğini kaydeden Ocak, ''Polislik mesleği, toplumda huzuru ve güveni sağlayan, halkla iç içe onlara yardımcı olan kişilerin en önde gelenlerindendir. Polislik mesleği zorluğunun yanında vatandaşlara yararlı olduğumuz için de çok zevkli ve onurlu bir meslek'' dedi.

Programda öğrencilere polis ve polisin görevleri, halkın huzurunu sağlamak için vatandaşlara düşen görevler ve öğrencilerin merak ettiği konular slaytlar eşliğinde öğrencilere sunuldu.

Konuşmacılardan Gümüşhacıköy Toplum Sağlığı Merkezi Sağlık Grup Başkanı Dr. Bahadır Kayhan, mesleğini anlatıp öğrencilere üniversite ve bölüm seçimi konusunda yol gösterdi.

Doktorluk mesleğini öğrenim sürecinden uygulama alanlarına kadar detayları ile anlatan Dr. Kayhan, bir zamanlar kendisinin de öğrenci olduğunu, insanların okuyarak belli bir mevkiye geldiğini ancak bunun için çok çaba harcamanın gerekli olduğunu söyledi.

Çocuk yaşta doktorluk mesleğine büyük ilgi duyduğunu ifade eden Dr. Kayhan, doktor olup vatandaşlara faydalı birey olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Muhabir: Murat Demirci

Yayıncı: Dilek Sezen
Kaynak: AA