Yılmaz: Kardeş Kavgasının Kimseye Faydası Yok

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm sürecinin ülkeye huzuru ve dayanışmayı getireceğini, kardeş kavgasının kimseye faydasının olmayacağını söyledi.

Yılmaz: Kardeş Kavgasının Kimseye Faydası Yok
Bitlis Genç İş Adamları Derneğinin düzenlediği 7. Kuruluş yıl dönümü gecesi, Topkapı 1453 Sosyal Tesislerinde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun katılımlarıyla gerçekleşti. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yılmaz, “Bizim halkımızın mayasında birlik ve beraberlik var. Bizim halkımızda uzun bir geçmişten getirdiği kardeşlik duygusu mevcut. Ülkemiz de uzun zamandır yaşanan sorunlar sıkıntılar vardı. Hiçbir zaman bunlar milletimizin tarihi birikimine uygun olmadığı gibi gelecekte yürüdüğümüz hedeflere uygun değil. Biz arzu ediyoruz ki Türkiye en kısa sürede bu sorunları aşsın. Enerjimizi kendi içimizde harcamayalım, enerjimizi Türkiye’yi uluslararası yarışta daha ön sıralara geçirmek için harcayalım" dedi.

Kardeş kavgasının hiçbir faydası olmadığını vurgulayan Yılmaz, "Ekonomik olarak baktığımızda Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerimiz büyük kayıplar yaşadı. Kamu olarak biz birçok yatırım yaptık. Duble yollardan hastanelere, okullardan üniversitelere çok sayıda faaliyet yürüttük. Oraların kamu olarak arzu ettiğimiz yere gelmesi için kamu yatırımlarının yanında özel sektör yatırımları gerçekleşmesi gerekir.Özel sektör için de teşvikler sağlıyoruz. Buna rağmen arzu ettiğimiz ölçüde Doğu ve Güneydoğu’ya yatırım olmuyor. Neden olmuyor. Çünkü huzur yok. Ben inanıyorum ki bu çözüm süreci ile huzur ortamının pekişmesi ile emniyetin güvenin pekişmesi ile Doğu ve Güneydoğu çok farklı bir performans göstermeye başlayacak” diye konuştu.