Annesi Cezaevine Giren Çocuğun Gözyaşı

Tokat’ta kamu malına zarar vermek suçundan annesi 3 yıl 4 ay hapse giren Sedat Uğuz, hastalığının üzüntüye gelemediğini belirterek bakıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Annesi Cezaevine Giren Çocuğun Gözyaşı
Tokat'ta merkeze bağlı Bozatalan köyünde 2006 yılında ormanlık alanda kaçak ağaç keserken yakalanan köylüler ile orman muhafaza memurları arasında gerginlik çıkması sonucu olaya jandarma müdahale etti. Köylülerin akrabalarının gözaltına alınmasına karşı çıkması sonucu yaşanan gerginlikte taş atılması ve kamu malına zarar verildiği iddiası ile 10 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. 7 yıl aradan sonra temize giden davada tutuksuz yargılanan 10 kişiden 6’sına 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

57 yaşındaki Recep Uğuz, 35 yaşındaki Meral Uğuz, 38 yaşındaki Tuncay Bağlan, 68 yaşındaki Rabia Bağlan cezaevine konulurken, 34 yaşındaki Hüseyin Bağlan ve 33 yaşındaki Muammer Uğuz'un da pazartesi günü teslim olarak cezaevine gideceği öğrenildi. Eşi hapiste olan Mustafa Uğuz, 13 yaşındaki oğlunun kist nedeni ile ameliyat geçirdiği belirterek zor günler geçirdiklerini söyledi.

Uğuz, oğlunun bakıma ihtiyacı olduğunu belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımıza sesleniyorum. Nice olaylar var çözülüyor, hapis yatılmadan çıkılıyor da bu davada ne var bizler çözemedik. Hiçbir şey olmazsa hanımım hapisten çıkarılsın” dedi.

Sedat Uğuz ise annesini çok özlediğini ve bakıma ihtiyacı olduğunu ifade ederek, “Benim bu hastalığım üzüntüye gelemiyor. Morale ihtiyacım var ama annem orada yatarken ben nasıl moralli olayım” diye konuştu.

İrem Bağlam da babası hapiste olduğu için göz tedavisinin yarım kaldığını belirterek, “Babamdan başka bir şey düşünemiyorum. Babam hapse girmeseydi tedavimi yaptıracaktı” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA