Dolmuş ve Minibüsçüler, Yaşadıkları Sorunları Ulaştırma ve İçişleri Bakanlıklarının Temsilcilerine Doğrudan Aktardı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Fevzi Apaydın, taşımacılık yasasından kaynaklanan sıkıntılarının olduğunu belirterek, “Biz Federasyon olarak sorunları çözmeye çalışıyoruz ama bu toplantıları tertip edişimizin nedenlerinden biri de bu yasaları çıkaranlarla değil, yürütenlerle karşılıklı interaktif şekilde sorunlarımıza çözüm bulmaktır” dedi.

Dolmuş ve minibüsçü esnafının sorunlarının masaya yatırıldığı toplantı bugün TŞOF Genel Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın da katıldı.

Apaydın, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden beri eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, eğitimleri zaman zaman bölge toplantılarına yaydıklarını ifade etti.

Apaydın, taşımacılık yasasından kaynaklanan sıkıntılarının olduğunu ifade ederek Apaydın, “Biz federasyon olarak bu sorunları çözmeye çalışıyoruz ama bu toplantıları tertip edişimizin nedenlerinden biri de bu yasaları çıkaranlarla değil, yürütenlerle karşılıklı interaktif şekilde sorunlarımıza cevap bulmaktır. Yaptığımız bölge toplantılarında bazı eksiklikleri tespit ettik. Yasadan kaynaklı servis araçları ile olan problemler vardı” dedi.

Minibüsçülerin Ulaştırma Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün uygulamalarından kaynaklanan sıkıntılarının bulunduğunu kaydeden Apaydın, “Minibüsçü esnafımız sorularını yöneltecekler ve herkes kendi kulvarında cevap verecek” ifadelerini kullandı. Apaydın’ın konuşmasının ardından soruları cevaplamak üzere uzmanlardan oluşan bir Divan oluşturuldu. Ulaştırma ve İçişleri Bakanlıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri ile vergi uzmanları minibüsçülerin çeşitli konulardaki sorunlarına cevap verdi .
Kaynak: İHA