İzka Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması Sonuçlandı

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'nın ağustos ayında projelendirdiği 'İzmir Kalkınma Ajansı Hizmet Binası' mimari yarışması sonuçlandı.

İzka Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması Sonuçlandı

İZKA'nın mekansal ihtiyaçlarına uygun, yenilikçi, çevreci teknolojilerden ve mühendislik çözümlerinden yararlanan, engelli dostu ve güzel sanatları teşvik eden, İzmir için kentsel önemi olan yapılaşmış çevreye mimari katkılar yapabilecek projeler mimar kadrodan oluşan jüri tarafından ödüllendirildi. İlk üç projenin ödüllerini sırasıyla İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve İZKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergüdar Can verdi. 4 proje de mansiyon alarak İzmir'e farklı bir bakış açısıyla yaklaşmış oldu. Birinciye 50 bin TL, ikinciye 40 bin TL, üçüncüye 30 bin TL ve mansiyon sahiplerine de 12 bin 500 TL para ödülü verildi.

Yarışmada birinciliği Hasan Sıtkı Gümüşsoy ve ekibi kazandı. İkinciliğe Ömer Selçuk Baz ve ekibi, üçüncülüğe de Alişan Çırakoğlu ve ekibi layık görüldü.

Jüri ayrıca 4 adet projeye de mansiyon ödülü verdi.

Yarışma jürisinin akademisyen ve ünlü mimarlardan oluştuğunu ifade eden İZKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergüder Can, İzmir için kentsel önem taşıyan ve kent merkezine mimari katkılar sağlayacağı düşünülen bir proje elde ettiklerini söyledi ve “Yarışmaya katılan tüm gençlerimize teşekkür ederim, İzmir'e yakışır farklı bir hava getirecek bu projeler sektörün önde gelenleri tarafından özenle incelendi. İzmir’e yakışır bir sonuç çıktı” dedi.

Yarışmanın kolokyumu Vali ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toprak’ın da katılımıyla Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi’nde yapıldı. Kolokyumda protokol üyeleri, jüri ve katılımcıları selamlayarak kısa bir konuşma yapan Vali Toprak, “Burada ben öncelikle İZKA’ nın yeni hizmet binası için açılan bu ödüllü proje yarışmasına katılan her bir katılımcıya teşekkür etmek istiyorum. İzmir Kalkınma Ajansı adına açılan bu proje yarışmasında en iyinin seçilmesi, en iyi derecelerin yapılması ve en iyi çalışmaların ortaya konulması hususunda arkadaşlarımız hep birlikte iyi niyetle çalıştılar. En kısa zamanda gerekli çalışmaları tamamlayarak uygulama aşamasına geçeceğiz ve projeyi İzmirimize kazandırmış olacağız” dedi.

Yarışmaya katılan projeler 2 Ocak tarihine kadar Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi’nde gezilebilecek.
Kaynak: İHA