'Çocuk Eğitiminde Farklı Bir Yaklaşım'

Meram Belediyesi tarafından düzenlenen Ana Baba Okulu-6 programı kapsamında, Prof. Dr. Ramazan Arı, "Çocuk eğitiminde farklı bir yaklaşım" konulu sunum yaptı.


Arı, Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, çocukların, anne-babası tarafından ilgilenildiğini, güvende olduğunu görmek istediğini söyledi.

Çocuklarla ebeveynlerinin nitelikli zaman geçirmesinin önemli olduğunu ifade eden Arı, şunları kaydetti:

"Çalışan anne-babalar, babaanneleri, anneanneleri birer çocuk bakıcısı gibi kullanıyor. Peki çocuğun eğitimi ne olacak? Onlar, çocuklara asla kıyamazlar. Bir müddet sonra çocuklar onları yönetirler. Çocukları bir odanın içinde hapsederler ve sonra siz işten geldiğinizde çocuğunuz tepenize çıkar. Siz de işten geldiğiniz için yorgun olursunuz. Neredeyse enerjinizin son damlasını harcamışsınızdır. Çocuk sizden ilgi istiyor. Çocuklar, anne-babası tarafından ilgilenildiğini, sevildiğini, kıymetli olduğunu ve sonuçta güvende olduğunu görmek istiyor. Acaba çocuklarımızla ne kadar nitelikli zaman geçiriyoruz? Çocuk, anneyle olan iletişimin yoğun olmasını istiyor."

Ana Baba Okulu-6'nın, "Çocuk yetiştirmede ve aile içi iletişimde baba faktörü" konulu eğitim semineri, Yrd. Doç. Dr. Hasan Yılmaz'ın sunumuyla 8 Kasım'da yapılacak.

Kaynak: AA