Ziraat Bankası'nın 150| Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonu

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kamu bankalarının yıllarca görev zararlarıyla anıldıklarını belirterek, "Bugün, hamdolsun, bu dönemler tamamen geride kaldı" dedi.


Ziraat Bankası'nın 150| kuruluş yılı resepsiyonunda konuşan Babacan, geçmişe bakıldığında, Türkiye'de 100 yılı aşmış kurum sayısının çok olmadığını, bu anlamda Ziraat Bankası'nın ülkenin en köklü kuruluşlarından olduğunu söyledi.

Bankacılık sektörünün yüzde 12'sini Ziraat Bankası'nın oluşturduğunu anlatan Babacan, bankanın, Türkiye'nin en çok şubesi bulunan bankası olma özelliği de taşıdığını ifade etti.

1863 yılında çiftçiye destek olmak amacıyla kurulan bankanın bugün pekçok farklı sektörü fonladığını anlatan Babacan, bankanın KOBİ bankacılığı yaptığına da dikkati çekti.

Kamu bankalarının yıllarca görev zararları ile anıldıklarını belirten Babacan, "Bugün, hamdolsun, bu dönemler tamamen geride kaldı" diye konuştu.

Bankacılık sektörünün geçmişte çok zor dönemler geçirdiğini hatırlatan Babacan, 2008 küresel krizinin ardından yaşanan dönemde ise tek bir Türk bankasının sorun yaşamadığını belirtti.

Babacan, ileriki dönemde hükümet olarak sektörü yakından takip etmeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

-Hüseyin Aydın'ın konuşması

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın da bankanın, ülkenin en büyük finans kuruluşlarından olduğunu ifade ederek, sektörde büyük olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Ana yönetim ilkesi olarak, sürdürülebilir verimlilik anlayışı ile büyümeyi hedeflemeyi sürdüreceklerini dile getiren Aydın, herkes için bankacılık yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA