İnegöl Polisi Okullarda Kuş Uçurtmuyor

Okullarda eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, okullar bölgesinde kuş uçurtmuyor.

İnegöl Polisi Okullarda Kuş Uçurtmuyor
Geçtiğimiz günlerde Hastane mezarlığında esrar kullandığı iddia edilen 3 öğrenci olayının ardından, Kaymakam Ali Akça nezaretinde önceki gün yapılan acil asayiş toplantısında da gündemi, gençlerin uyuşturucu maddesi kullanması konusu oluşturdu. Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Önleyici Hizmetler Büro Amirliği, Çocuk Büro Amirliği ve Trafik Tescil Denetleme Büro amirliği ekipleri, okulların birbirine yakın olması nedeniyle öğrenci sirkülasyonunun yoğun olduğu okullar bölgesinde, güvenlik ve trafik uygulamalarına yoğunluk kazandırdı. Ekipler, okullarla alakası olmayan kişi veya kişileri okullar bölgesinden uzaklaştırırken, okullar caddesi üzerinde trafik kurallarına uymayan kişilere yönelik ise cezai işlemler uyguluyorlar. Kaymakam Ali Akça, gazetemize yaptığı açıklamada, yapılan asayiş toplantısı sonucunda, okullar bölgesindeki güvenliği artırma konusunda karar aldıklarını ifade ederek, ailelerden de çocuklarını takip etmelerini istedi.

OKULLAR BÖLGESİ VE MEZARLIĞA GÖZ HAPSİ
Geçtiğimiz günlerde, 3 öğrencinin mezarlık alanı içerisinde esrar kullandığı iddiasıyla emniyet ekipleri, söz konusu öğrenciler hakkında gerekli işlemleri yapmıştı. Öğrencilerin esrar kullandığı ile alakalı haberlerin çıkmasıyla beraber Kaymakamlık toplantı salonunda önceki gün yapılan asayiş toplantısında gündem öğrencilerin kötü alışkanlıklar edinmesinin önüne geçilmesi konusunda alınacak tedbirler oldu.

Toplantının ardından alınan karar doğrultusunda emniyet müdürlüğü, okullar bölgesindeki güvenlik seviyesini artırarak, çalışmalara yoğunluk kazandırdı. Kaymakam Ali Akça, asayiş toplantısı ile güvenlik konusunda bir takım kararlar aldıklarını ifade ederek, "Gençlerimiz ve öğrencilerimiz bizim geleceğimiz, bizim için çok önemliler. Geleceğimizi iyi hazırlarsak, ülkemiz daha rahat bir şekilde gelişir. Bu nedenle son günlerde bir takım olayların olduğunu öğrendik. Bunlar bizi üzdü. Öğrencilerimizin kötü alışkanlıklara bulaşmaması noktasında, güvenlik önlemlerimizi artırma kararı aldık. Emniyet Müdürlüğümüz gerekli güvenlik önlemlerini artırarak, hizmete devam etmektedirler. Okul giriş ve çıkışlarının yanı sıra, okul eğitim saatlerinde de emniyet ekiplerimiz okullar bölgesinde görev yapacaklar" dedi.

Öğrencilerin uyuşturucu maddelere yaklaşmamaları konusunda okullarda emniyet ekipleri tarafından seminerlerin düzenleneceğini ifade eden Akça, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği ekiplerinin, tüm okullarda eğitim seminerleri düzenleyeceğini de belirtti.

Akça, okullar bölgesindeki güvenlik ve trafik akışı ile alakalı uygulamaların eğitim öğretim yılı sonuna kadar devam edeceğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA