Kuşadası’nda Hafıza Konferansı

Kuşadası’nda faaliyet gösteren Melek Etüd Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte dünya hafıza şampiyonu Melik Duyar tarafından ‘Mega Aritmetik Mega Eğitim’ semineri verildi.

Kuşadası’nda Hafıza Konferansı
Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Ticaret odası konferans salonlarında düzenlenen etkinlikler öğrenciler ve veliler tarafından yoğun ilgi gördü. Kuşadası Ticaret Odası Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe; Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Garnizon Komutanı Binbaşı Ferhat Aslan, Cumhuriyet Savcısı Yunus Abdullah Tokgöz, İlçe Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, İlçe Tarım Müdürü Hasan Göçmen de katıldı.

Konferansta konuşan Melik Duyar, beynin insan vücudundaki diğer ikili organlar gibi birbirinin yedeği olmadığını belirterek, “İnsan beyninin sol tarafı matematik, mantık, sayılar, konuşma, lineer, analiz, diziler ve detay, beynimizin sağ tarafı ise hayal, şekil, boyut, ritim, müzik, sanat, renk ve bütün olmak üzere beynimiz iki yarım küreden oluşur. Önemli olan bu iki yarım küreyi bir olarak kullanabilmektir. Bu iki tarafı birlikte kullanabilenler çok azdır. Önemli olan beynin iki tarafını da nasıl kullanabileceğimizi, bilgileri nasıl hafızamızda tutabileceğimizi bilmek ve öğrenmektir. Beynin gelişimde yaş önemli bir etkendir. Beyin hücreleri diğer organlardaki hücreler gibi yenilenmez” dedi.

Melik Duyar konferansa katılanlara hafıza gücü, beyin kapasitesi, beyini etkin kullanma, yaratıcı düşünme konularında bilgiler verdi. Daha sonra katılımcılara çeşitli testler yaptırarak beyni etkin kullanma ve yaratıcı düşünme tekniklerini gösteren Melik Duyar, testlerde başarılı olan kişilere imzalı kitabını hediye etti .
Kaynak: İHA