İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirlileri Yürüyüşe Çağırdı

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) İzmir’in 90.kurtuluş yıldönümü etkinlikleri anısına, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından dokuz yeni kitap yayınlandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirlileri Yürüyüşe Çağırdı
Kitapların tanıtıldığı, '“90. Yılda Bir Kent, 9 Kitap' başlıklı söyleşiye katılan Başkan Aziz Kocaoğlu'nun yanısıra kent gözlemcisi ve araştırmacı Orhan Beşikçi’nin yönettiği söyleşiye, Kent Kitaplığı Yayınları’ndan çıkan 9 yeni kitabın yazarları Ertan Daş, İlhan Pınar, Bülent Durgun, Efdal Sevinçli, Sadık Kurt, Özgür Akkavak, Umut Uğur Dikçam, Günver Güneş ve Ahmet Gürlek katıldı.

Söyleşiyi İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Oğuz Oyan ve Mustafa Moroğlu da izledi. Söyleşiyi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Oğuz Oyan ve Mustafa Moroğlu da izledi. Burada bir konuşma yapan Başkan Kocaoğlu, İzmirlileri 9 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek Zafer Yürüyüşü’ne davet etti.

Yazarların konuşmalarının ardından katılımcılara seslenen Kocaoğlu, İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül’ün Türk Ulusu için taşıdığı öneme dikkat çekerek, bu anlamlı günü her yıl daha coşkulu kutlamayı hedeflediklerini söyledi.

Başkan Kocaoğlu tüm İzmirlileri 9 Eylül sabahı saat 09.30’da Basmane Karakolu önünden başlayacak olan '90.Yıl Zafer Yürüyüşü’ne davet etti: Yürüyüşe katılım ne kadar yüksek olursa, bu ülke üzerinde oynanan iç ve dış güçlerin oyunlarını da o ölçüde bozarız” diye konuştu.

Aziz Kocaoğlu, eserleriyle kente hizmet eden 9 yazara ve kitapların İzmirlilerle buluşmasında emeği geçenlere de teşekkür etti.

“90. Yılda Bir Kent 9 Kitap” söyleşisinde şu kitapların tanıtımı yapıldı: "Umut Uğur Dikcan - “İzmir’de 9 Eylül Kutlamaları” (1923-1938) / Bülent Durgun - “İzmir Ekonomisi” (1923-1938) / Ahmet Gürlek “İzmir Milli Kütüphanesi” / İlhan Pınar “İzmir Yazıları” / Sadık Kurt “İzmir’de Kamusal Hizmetler” (1850-1950) / Eftal Sevinçli “Gölgedeki İzmir Yazıları” / Günver Güneş “Modern Sporların İzmir’e Girişi” (1850-1923) / Ertan Daş “Taş Çiçekler” / Özgür Akkavak “Bir İzmir Fotoğrafı”. "
Kaynak: İHA