Gönüllü Doktorlar, Afgan Mültecileri Sağlık Taramasından Geçirdi

Ülkelerinden kaçarak Erzincan’a sığınan Afgan mülteciler, Erzincan Sağlık Gönüllüleri Derneği (ESADER) üyesi gönüllü doktorlar sağlık taramasından geçirildi.

Birleşmiş Milletler aracılığı ile Erzincan’a gelen 180 Afganistan uyruklu mülteci, gönüllü doktorlar tarafından herhangi bir sağlık sorunu yaşamaması için sağlık taramasından geçirildi. Geçit beldesinde bulunan çadır kentte barınan mülteciler bulundukları yaşam alanına göre olası hastalıklara ve salgına karşı Sağlık İl Müdürlüğü gözetiminde, ESADER üyesi gönüllü doktorlar tarafından sağlık taramasından geçirildi.

KARDEŞLİK BAĞLARININ OLUŞMASI İÇİN GÖNÜLLÜ DOKTORLAR İŞ BAŞINDA
ESADER Başkanı Dr. Mehmet Kurt, "Derneğimiz yönetimi olarak Afganlı mültecileri mağdur etmemek, onları yalnız bırakmamak adına karar aldık. Kardeşlik bağlarını oluşturmak adına sağlık taraması yapmayı planladık. Valiliğimize müracaat ederek aldığımız izinle birlikte derneğimiz yönetiminde bulunan ve üyemiz olan üroloji, dahiliye, kulak burun boğaz, anestezi, diş sağlığı, acil, eczacı ekibi olarak sağlık taramasını yapıyoruz. Yanımızda getirdiğimiz çeşitli ilaçları, yaptığımız sağlık taramasında hasta olanlara tedavilerini yapmak için teslim ettik. Burada tespit ettiğimiz bazı hastalıklar oldu. Onlar içinde daha devamlı irtibat halinde hastanelerimize çağırarak uzman doktorlarımız tarafından takip edilmesi üzerine bir plan yaptık. Şeker hastası, kansızlık, kulak enfeksiyonları, solunum yolu enfeksiyonları tespit edilerek tedavileri yapıldı. Zaman zaman kontrollerimiz devam edecektir." dedi.

Doktorların ilgisinden memnun olan Afgan mülteciler, Erzincan’da bütün ihtiyaçlarının karşılandığını ifade ederek, yetkililere teşekkür etti.