Manavgat'ta Çıkan Orman Yangını Söndürüldü

Antalya'nın Manavgat ilçesi Sarılar beldesi Şelale Mahallesi yerleşim alanında çıkan orman yangını geniş alana yayılmadan söndürüldü.

Yangını kısa sürede yerleşim alanlarına sıçramasıyla Şelale Mahallesi sakinleri korkulu anlar yaşadı . Poyrazlı havanın etkisiyle kısa sürede mahalle içine sıçrayan yangında 5 ev sakini Ramazan Bayramı ' nda evinde bayramlaşma yaparken bir anda kendilerini dışarı attı . Ev sahipleri yangının geniş bir alana yayılacağı korkusuyla küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarını ahırdan dışarı çıkardı .

Manavgat Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu , yangının geniş bir alana yayılmasını kısa sürede yaptıkları müdahale ile önlediklerini söyledi .

Hacıoğlu , yangına yangın helikopteri , arasöz , belediyelerin yangın söndürme araçları ve çok sayıda orman işçisiyle müdahale ettiklerini belirtti .

Hacıoğlu , yangının 200 metrekare alana zarar verdiğini , zamanında müdahale edilmeseydi yangının çok geniş bir alana yayılarak yüzlerce hektarlık alana zarar verebileceğini kaydetti .

Hacıoğlu , " Yangın kısa sürede etrafa yayılmadan söndürdük . Yangına havadan müdahale ile birlikte kontrol altına aldık . Bölgenin yerleşim alanı olması bizi korkuttu . Soğutma çalışmalarımıza başladık . " dedi .

Yangının 5 dakika gibi kısa sürede alevler halinde yerleşim yerlerine ulaştığını belirten Şelale Mahallesi sakini Mustafa Öztürk , yerleşim yerinde bulunan komşularının yanına giderek büyükbaş hayvanlarını ahırdan çıkardıklarını söyledi .

Yangın kısa sürede kontrol altına alınmasıydı Manavgat ' ı çok büyük tehlikenin beklediğini belirten Öztürk , yangında mahallede bazı evlerde ve meyve fidanlarında küçük çaplı hasarın olduğunu ve mahalle halkının yangının evlere sıçrama endişesinden korkulu dakikalar yaşadığını kaydetti .

Mahalle sakinleri yangının mahalle oyun oynayan 2 çocuğun ormanlık alan yakınlarında kuru ot yakmasıyla sıçramış olabileceğini ifade etti .