Adıyaman Tıp Fakültesi Hastanesi Açıldı

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi törenle açıldı.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, törendeki konuşmasında, sağlık hizmetlerinden yaralanma noktasında Adıyaman'ın önde gelen iller arasında bulunduğunu söyledi.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise ''Adıyaman Üniversitesi'nin tabela üniversitesi olmayacağını'' söylediklerini hatırlatarak, üniversitenin kısa sürede büyük gelişme gösterdiğini belirtti.

Öğrenci sayısının 3 binden 14 bine kadar çıkarıldığını ifade eden Aydın, ''Tıp fakültesi hastanesinin açılması için çalışıldı. Bunun neticesinde bugünlere geldik. 15- 20 senelik üniversitelerde tıp fakültesi hastanesi yokken Adıyaman Üniversitesi buna sahip oldu. Bu hastaneyle insanımız için şifa dağıtılacak bir merkez oluşturuyoruz. Hastanemiz en kaliteli, en iyi hocalarla, nitelikli personelle hizmet verecek. İlimize, memleketimize hayırlı olsun'' diye konuştu.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan da sağlık alanındaki gelişmeler ve tıp fakültesi hastanesinin açılmasıyla birlikte Adıyaman'dan dışarıya sevklerin biteceğini kaydetti.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan da şehirde geçmişte sağlık alanında büyük sorunların yaşandığın belirterek, vatandaşların çok zahmetlerle karşılaştığını ancak o günlerin geride kaldığını ifade etti.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü de Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin kuruluş aşamasından birçok insanın katkı verdiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafında dua edildi.

Duanın ardından hastane hizmet binası açılışı gerçekleştirildi.

Muhabir: Hakan Furkan / Adem Yılmaz

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA