Soğucak Yaylası’nın Tabiat Parkı Olarak Tescil Edilmesi İçin Başlatılan Çalışmada Alan İncelemesi Yapıldı

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde bulunan ve doğa turizminin en önemli merkezlerinden biri olarak kabul edilen Soğucak yaylasında inceleme yapıldı.

Soğucak Yaylası’nın Tabiat Parkı Olarak Tescil Edilmesi İçin Başlatılan Çalışmada Alan İncelemesi Yapıldı
Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğünce Tabiat Parkı olarak tescil edilmek üzere çalışma başlatılan sahada Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Fahrettin Ulu, Sapanca Kaymakamı Osman Sarı ve Sakarya Şube Müdürü Osman Demirel’in yer aldığı heyet tarafından incelemeler yapıldı.

İncelemede sahanın özellikle İstanbul, Kocaeli ve Sakarya gibi 3 Büyükşehir’in ilgi alanında yer alması ile doğal güzellikler ve manzara olarak eşsiz nitelikte olmasının, yapılan çalışmanın önemini artırdığı vurgulandı.

Özellikle konum ve kullanım alanları olarak yakınında yer alan Kartepe Turizm merkezi ile benzer nitelikler taşıdığı belirlenen sahanın bazı nitelikleriyle Kartepe’den daha ön plana çıkabileceği hususu dile getirildi.

Sahanın gerek konaklama tesisleri, gerekse günübirlik kullanım üniteleri için oldukça geniş imkanlar sunmasının, değerini ön plana çıkardığı da dile getirildi.

Sahada hem yaz hem de kış turizmi imkanlarının mevcut olması nedeniyle yıl boyu aktif olacağı hususu da önemle vurgulandı .
Kaynak: İHA