Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği 15 Şubesi Çankırı’da Açıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem, “Bilgisayara Türkçe’yi öğreteceğiz” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi’nin açılışına katıldı.

Dil ve Edebiyat Derneği’nin kamu yararına çalışan bir dernek olduğunu dile getiren Erdem, “ 2008 yılında 102 üye ile kurduğumuz derneğimiz, Türk dil ve edebiyatına önemli hizmetler kazandırmıştır. Derneğimizin kurulduğu ilin kültür hayatına hareketlilik getirmek ve sosyalleşmeye katkı sağlamak en önemli görevleri arasında yer almaktadır” diye konuştu.

Türkçe’nin zengin bir dil olduğuna dikkat çeken Erdem, “Türkçe, tarih boyunca 3 kıtada konuşulmuş, her açıdan zengin bir dildir. Mesela bizim şiirlerimizi hiç kimse gönül rahatlığı ile bir başka dile çeviremez, çünkü bizdeki kelimelerin çoğu diğer dillerde yoktur” diye konuştu.

Her ile şube kurulmadığının altını çizen Erdem, “Biz tok satıcıyız, öyle her yere şube açmıyoruz. Biz dil bilincinin toplumda yerleşmesi ve gelişmesini sağlayacak faaliyetlerde bulunmayı ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Derneğin kurulduğu günden bu yana önemli çalışmalar yaptığını söyleyen Erdem, “Bilgisayarda ‘Çankırı’ denilemiyor. ‘Cankiri’ deniliyor. Ben burada size hitap ederken sevgili ‘Cankirililar’ deseydim, tebessüm ederdiniz. Bunun için önemli çalışmalar yürütüyoruz. İnşallah bilgisayara Türkçeyi öğreteceğiz” ifadelerini kullandı.

Açılışa Erdem’in yanı sıra , Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı Milletvekilleri Hüseyin Filiz ve İdris Şahin, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ve Karatekin Üniversitesi öğretim görevlileri katıldı.

Kaynak: İHA