Bakan Şahin, Şehitler Abidesi'nde Şehit Aileleriyle İftar Yaptı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Çanakkale Şehitler Abidesi'nde, şehit aileleri, malul ve gazilerle birlikte iftar açtı.

Çanakkale Valiliği tarafından Şehitler Abidesi'nde düzenlenen iftar programına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Çanakkale merkez ve ilçelerinde bulunan şehit aileleri, malul ve gaziler katıldı.

Bakan Fatma Şahin, iftardan önce, şehit aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra abidenin hemen önündeki tören alanında kurulan sofralarda oturan ailelerin masalarına giden Şahin, onlarla tek tek sohbet etti.

İftarın ardından bir konuşma yapan Bakan Şahin, "Şehitlik makamının ne kadar önemli bir makam olduğunu, inancımız bize söylüyor. Sizler öyle mübarek insanlarsınız, evlat acısı, kardeş acısı, eş acısı, en yakın yakının acısı, ateş düştüğü yeri yakıyor. O kadar acı ki. Ama buna rağmen bu ülkenin birliğine beraberliğine dua etmek, sabretmek sizin büyüklüğünüz, sizin inancınızın göstergesi ve kahraman yiğitlerimizin kahraman ailelerisiniz. Sizler, bu makamın, hakkını vermek ve şehitlerinizin ruhunun şad olması noktasında sabırla, metanetle, tevekkülle yaşamınıza devam ediyorsunuz ve bu makam peygamber ocağından peygamber kucağına giden bir makam. Öyle bir makam ki peygamberlikten sonraki en yüce makam. Eğer biz yalnızca ölümle hayatın bittiğine inanmıyorsak, eğer biz bu dünyanın bir sınav olduğuna inanıyorsak, bu sınavın büyüklüğü ve acının büyüklüğünün buradaki mükafatın da büyüklüğüne delil olacağına inanıyoruz. Biz böyle baktığımız zaman bu makamı Yüce Mevlamın herkese nasip etmediğini de biliyoruz" dedi.

Şehit yakınları ve gaziler bölümünün kendi bakanlığına geçmesinden sonra yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Şahin, yaptıkları çalışma ile şehit ailelerin ve gazilerin sıkıntılarını giderdiklerini söyledi.

Şahin, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yeniden yapılandırıldı. Şehit yakınları ve gaziler bölümü, şu anda bizim müstakil bir daire başkanlığı olarak bize bağlandı. Benim üçüncü dönem milletvekilliğim. Çok şehit ailesi ile bir arada olduk. Uygulamalarda yaşanan farklılıkları gördük. Mevzuattaki karışıklığı gördük. Bu makam bize verilir verilmez, arkadaşlarımızı talimatlandırdık. Dedik ki; 'hemen hızlı bir şekilde çalışma yapalım. Genelkurmay ile sivil topluk kuruluşları ile tüm kurum ve kuruluşlarla görüşerek uygulamada yaşanan sorunları azaltalım ve yeterince acı çeken ailelerin acısını biraz olsun hafifletelim'. Çok yoğun bir mesai harcadık. 6 ay gibi bir mutfak çalışması yaptık ve sonradan Sayın Başbakanımızın ve ilgili bakanlıkların da talimatı ile çok güçlü bir paketi parlamentoya getirdik. Başbakanımız 'bu önemli bir pakettir, ekim ayına kalmadan, meclis kapanmadan çıkarılmalıdır' dedikten sonra parlamentodan 25 maddelik paketi hazırladık. Biliyorduk ki istihdam ile ilgili sorunlarınız var. Tek istihdam verildiği zaman, eş yada kardeş kullandığı zaman aile içinde sorunlar yaşanıyordu. Bekar ve evli olmasına bakılmaksızın ikinci istihdam hakkının verilmesini çok önemsedik ve bu pakette bunun verilmesi yönünde annenin ve babanın da istese kullanması yönünde güçlü bir çalışmayı hayata geçirdik” diye konuştu.

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ise, şehit ailelerine seslenerek, “Sizler, bize şehitlerimizin emanetisiniz. Sizin her türlü sıkıntınızı çözmek, bizim boynumuzun borcudur. Çanakkale’de valiliğimizin, ilçelerde kaymakamlıklarımızın kapıları size her zaman açıktır. Hiç tereddüt etmeden gelebilirsiniz. Bu söylediklerim, kahraman gazilerimiz için de geçerli. Sizler de hiç tereddüt etmeden, her türlü sorunda bize başvurabilirsiniz” dedi.

Konuşmaların ardından şiir ve tasavvuf müziği konseriyle program sonra erdi. Bakan Fatma Şahin, daha sonra feribotla Çanakkale’deki Kolin Otel'e geçti. Geceyi burada geçirecek olan Şahin, sabah uçağıyla Ankara’ya gidecek .
Kaynak: İHA