Vanlı Depremzede Öğrenci, Kayseri'ye SBS'de Birincilik Getirdi

Kayseri Serhat Anafen ve Kılıçaslan Eğitim Kurumları SBS’de derece yapan öğrencileri ödüllendirdi.

Bu öğrenciler arasında yer alan Vanlı Halil Kara, yaşadığı deprem felaketi ve eğitime geç başlamasına rağmen aldığı 500 tam puan ile bir başarı hikayesi yazdı. Halil kara, Van’da meydana gelen depreme dershaneden çıkıp evine giderken cadde üstünde yakalandı. Tam bu sırada iki bina karşılıklı yıkıldı. Toz bulutu içinde kalan Halil Kara, etrafında bir şey görmeyince kendisini enkaz altında kaldığını düşündü. Toz bulutu dağıldığında yıkılan iki binanın molozlarını etrafında gördü. Aileden kimsenin hayatını kaybetmemesi en büyük teselliydi Halil Kara için. Kara, okulların uzun süre tatil olması ve ailesiyle birlikte çadırda yaşamlarını sürdürmesi ise eğitimden alıkoydu. Kasım ayında Kayseri’ye ağabeyi ile birlikte gelen Halil, eğitimine Özel İstikbal Koleji’nde devam etti. Serhat Anafen Dershanesi’nde de SBS’ye hazırlandı. Halil, bütün yaşadıklarına rağmen SBS’de başarılı oldu ve 500 tam puan alarak birinciler arasına girdi. Öğretmenlerine teşekkür eden Halil Kara, kısa sürede eğitimdeki eksiğini tamamladığını ve bu başarıyı yakaladığını ifade etti.

Serhat Anafen dershaneleri ise Kayseri ve Türkiye derecisi yapan öğrencilerini dereceye göre para, bilgisayar ve değişik hediyelerle ödüllendirdi. Serhat Dershaneleri Genel Müdürü Yavuz karagöz, alınan başarılı sonuçlardan dolayı öğrencileri kutlayarak, 27 yıldır Kayseri halkına ve Kayseri’nin eğitimine katkıda bulunan Serhat Anafen’in bundan sonrada başarılarını devam ettireceğini belirtti.

Dershanede düzenlenen ödül töreninde konuşan Serhat Anafen Dershaneleri Müdürü Muhammet Açıkgöz, öğrencileri ve ailelerini başarılı sonuçtan dolayı kutladı. Açıkgöz, elde edilen başarının önemli olduğunu ifade ederek, 9 öğrencilerinin 500 tam puan aldığını ifade etti.

Serhat Dershanesi’nde düzenlenen ödül törenine başarılı öğrenciler ve aileleri katıldı.

Öğrencilere başarılarından dolayı madalya ve plaket verildi.

Dereceye girenleri ise, daha sonra teslim edilmek üzere dizüstü bilgisayarlar, 15 bin lira para ödülü, altın ve benzeri ödüller verilecek. Kılıçaslan Eğitim Kurumlarına bağlı Özel Akansu, Yelkenoğlu ve İstikbal Kolejleri öğrencileri Ahmet Çalışkan, Gökhan Karabulut, Mustafa Nafi Serin ve Halil Kara 500 tam puan aldı .