Türkiye Siyasetini Zirve Üniversitesi Akademisyenlerinden Dinlediler

Türkiye’nin siyasi ve kültürel yönünü araştırmak üzere çeşitli temaslarda bulunmak üzere gelen bir grup temsilci ABD’li temsilci, Zirve Üniversitesi akademisyenlerinden bilgi aldı.

Türkiye Siyasetini Zirve Üniversitesi Akademisyenlerinden Dinlediler
Arizona Eyalet Senatosu ve Temsilciler Meclis üyeleri Zirve Üniversitesi’ni ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa ve Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi akademisyenleriyle bir araya gelen ziyaretçiler, Türkiye’nin siyasi ve kültürel yönünü araştırmak üzere Zirve Üniversitesi’ne geldi.

Gaziantep ve Ortadoğu hakkında bilgiler alan temsilcilere Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa, Zirve Üniversitesi ve Gaziantep hakkında bilgi verdi. Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi başta olmak üzere Zirve Üniversitesi Araştırma Merkezleri’nin Gaziantep ve bölgeye olan katkısından bahsetti. Suriye’deki olayları anlamaya çalıştıklarını söyleyen Senatör Paula Aboud, Suriye’de yaşanılan çıkmazın nedenini öğrenmek istediklerini söyledi.

Suriye’de yaşanılan olayları değerlendiren Yrd. Doç. Dr. İsa Afacan, “Global düzlem ve bölgesel sebepler Suriye’de yaşanılan olayların çıkmaza girmesine neden oluyor. Global düzlemde ana aktörlerin çıkarları söz konusu. Amerika ve Avrupa Esed’i istemiyor. Ama müdahalede edemiyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri Amerika’da seçimin yakın olması. Bölgesel sebeplerde Türkiye ve İran arasındaki çatışma etken. İran Esed’in gitmesini istemezken Türkiye gitmesini istiyor. Türkiye tarihinde ilk defa komşusunun rejim değişikliğini savunuyor.” dedi.

Birincil elden bilgi almanın önemli olduğunu, üniversiteyi ve sunduğu imkanları çok beğendiklerini dile getiren Senatör Adam Driggs, Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa ve OSAM ekibine verdiği bilgiler için teşekkür etti. İstanbul ve Ankara’da da çeşitli temaslarda bulunacak olan ziyaretçilere Rektör Kısa, çeşitli hediyeler verdi .