Farklı Ülkelerden Gelen Öğrencilerin Yöresel Dansları Büyüledi

2. Uluslararası Dr. Lütfü Kırdar İlköğretim Okulu Çocuk Halk Dansları Festivali’nin galası İstanbul’da yapıldı.

Festivale Rusya, Bulgaristan, Ukrayna, Gürcistan, Makedonya ve Kosova’dan gelen ekipler katıldı.

Galada, öğrenciler yöresel danslarını sergiledi. Dr. Lütfü Kırdar İlköğretim Okulu tarafından organize edilen Halk Dansları Festivali’nin ikincisi İstanbul Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde yapıldı. Festivale 6 farklı ülkeden öğrenciler katıldı.

Yöresel danslarını sergileyen öğrenciler, davetlilere eğlenceli dakikalar yaşattı. Sahneye önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Ekibi çıktı. Ardında da semazen gösterisi yapıldı. Türk öğrencilerin oynadığı Artvin yöresine ait halk oyunu salondakileri coşturdu. Daha sonra, sahneye çıkan Bulgaristan, Kosova, Arnavut, Rusya,Ukrayna, Gürcistan ve Makedonyalı öğrenciler de yöresel danslarını etti. Festival Komitesi Başkanı Alparslan Tutar, amaçlarının farklı dil, din ve renkteki insanlara ülkemizi tanıtmak ve yabancı kültürleri de tanımak olduğunu söyledi.

Festivalde dans eden Kosovalı öğrenciler, Türkiye’de çok iyi karşılandıklarını belirtti.

Öğrenciler, organizasyondan oldukça memnun kaldıklarını dile getirdi. Öğrenciler, Türkiye’de kaldıkları süre içerisinde Türk ailelerin evlerinde misafir edilecek, farklı okullarda gösteri yapmaya devam edecek .