Manavgat Belediyesi, Şehit Annesine Yılın Annesi Ödülünü Verdi

Manavgat Belediyesi, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın annesi Gülderen Şarlak'ı yılın annesi seçti.

Matematik öğretmeni olan anne Gülderen Şarlak, onur ödülünü Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in elinden evinde aldı. Sözen, şehit annesine çiçek ve plaket takdim etti.

Sözen, şehit Ahmet Ozan Şarlak'ın Manavgat'ın 17'inci şehidi olduğunu belirterek, ''Gülderen annemiz hepimizin annesidir. Onurlu ve dik duruşu ile acısına rağmen bu süreçte tüm Türkiye'ye örnek olmuştur. Acıları bir nebze de olsa hafiflemesi için bu ödülü kendisine layık gördük. Şehit annesi Gülderen Şarlak'ın nezdinde başta şehit annelerimizin olmak üzere tüm annelerimizin gününü kutluyorum'' dedi.

Yılın annesi ödülünü alan anne Şarlak ise, ''Keşke bu olay yaşanmasaydı da yılın annesi olmasaydım. Ama kaderden vazgeçemeyiz. Manavgatlılar'ın ve belediye başkanının bana hediyeyi vermesi de çok anlamlı. Benim bir oğlum gitti, bin tane oğlum oldu. Tüm Manavgat halkına teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Kaynak: AA