Der Üyelerinden Filistinli Mahkumlara Destek Açıklaması

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği üyesi bir grup, ölüm orucundaki Filistinli mahkumlara basın açıklamasıyla destek verdi.

Saraçhane Parkı'nda toplanan grup adına basın açıklaması yapan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Filistin'de her yıl esir günü olarak anılan 17 Nisan'da 1300'den fazla tutsağın başlattığı açlık grevi direnişine destek olmak amacı ile bir araya geldiklerini söyledi.

Filistinli mahkumların hiçbir şey yemeyerek ve sadece tuzlu su alarak sürdürdükleri direnişleri ile izzet ve şerefin yemekten de yaşamaktan da daha değerli olduğunu gösterdiklerini ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

''En son olarak Gilat Şalit esir takası ile direniş karşısında ağır bir hezimete uğrayan siyonist rejim, hıncını, öfkesini halen elinde tuttuğu Filistinli tutsaklardan çıkarmaya çalışmaktadır. Bu süreçte esirlere uygulanan tecrit şartları daha da ağırlaşmıştır. Aynı şekilde havalandırma, iletişim, akrabaları ile görüşebilme gibi en basit ve temel hakları çiğnenmektedir. Zulmün asla payidar olamayacağı ve mazlumların zalimlere galebe çalacağı inancı ile despotik sistemlere karşı insanlık onurunu ayakta tutan tüm direnişçilerin yanında olduğumuzu ve haklı mücadelelerini desteklediğimizin kere altını bir kere daha çiziyoruz.''

Suriye'deki çatışmalara da değinen Kaya, sadece Filistin'de değil, tüm İslam coğrafyasında yaşanan baskı ve zulümlere karşı yüreklerinin direnen kardeşleri ile beraber attığını, bugün kocaman bir cezaevine dönüşen Suriye'de Müslümanların maruz kaldığı vahşi ve insanlık dışı icraatların sorumlusu olan Esed rejiminin zulmü altındaki mazlumlarla dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı .
Kaynak: AA