CBÜ'de İl İstihdam ve Sanayi Danışma Kurulu Toplantısı

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) İl İstihdam ve Meslek Yüksekokulları Sanayi Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.

CBÜ'de İl İstihdam ve Sanayi Danışma Kurulu Toplantısı
Manisa’nın işgücü ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla yerel düzeyde politikalar oluşturmak, plan yapmak ve kararlar almak, ilgili kurum ve kuruluşlara görüş ve önerilerde bulunmak amacıyla düzenlenen İl İstihdam ve Meslek Yüksekokulları Sanayi Danışma Kurulu toplantısı, CBÜ Rektörlüğü Yönetim Kurulu Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Danışma Kurulu üyeleri; Üniversite Sanayi İşbirliği Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÜSİTEM) Müdürü Doç. Dr. Nurşen Saklakoğlu, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Enver Atik, Gölmarmara Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selim Sarper Yılmaz, Akhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Harun Çoban, Soma Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ayla Tekin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Yel, Manisa Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Şube Müdürü Mehmet Üçbaş, Türkiye İş Kurumu Manisa İl Müdür Yardımcısı Ayla Bozkurt, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Güngür ve Manisa Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Genel Koordinatörü Mustafa Pala katıldı.

Prof. Dr. Enver Atik’in yönettiği, ÜSİTEM Müdürü Doç. Dr. Nurşen Saklakoğlu’nun ÜSİTEM’in işleyişi hakkında bilgiler verdiği, İŞKUR Manisa İl Müdür Yardımcısı Ayla Bozkurt’un ise, meslek yüksekokulları ile organize sanayi bölgesi firmaları arasındaki ilişkiden bahsettiği toplantıda; kurulun çalışmalarının yönergeye bağlanmasına, meslek yüksekokulları ile Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmalar arasında koordinasyonun etkin olmasının sağlanmasına, kurul toplantılarına organize sanayi bölgesi ve firma yetkililerinin de davet edilmesine karar verildi .
Kaynak: İHA