Büyükelçi Samsar, Basın Mensupları İle Tanıştı

Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği'ne atanan Büyükelçi Mehmet Samsar, Ukrayna'daki Türk basın mensuplarını makamında kabul etti.

Büyükelçi Samsar, Basın Mensupları İle Tanıştı
Ukrayna'da görev yapan çeşitli haber ajanslarının ve yayın organlarının Türk çalışanlarının kabul edildiği tanışma toplantısında, İhlas Haber Ajansı Ukrayna Muhabirleri S. Bahadır Vanlı ve F. Serkan Bağ, Cihan Haber Ajansı Ukrayna Muhabiri Yunus Erdoğdu, Doğan Haber Ajansı Ukrayna Muhabiri Sonat Kerem, Kiev Büyükelçiliği İkinci Katibesi Yaprak Ece de hazır bulundu.

Ukrayna'da basın ile büyükelçilik arasındaki işbirliği ve koordinasyonun arttırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, Türkiye-Ukrayna ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlanması ve konsolosluk faaliyetlerinin vatandaşlara daha etkin şekilde duyurulmasına yönelik fikirler tartışıldı.

Samimi bir havada geçen toplantıda basın mensupları ile tanışmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Büyükelçi Mehmet Samsar, büyükelçilik ile Türk basını arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinin önemine değindi.

Görüşmede gazeteciler ile her ay bir kere bir araya gelinmesi konusunda görüş birliğine varıldı.
Kaynak: İHA