Torbalı Kaymakamı Memük'ten K.ö.y Projesine Destek

Torbalı'nın Çamlıca köyünde yaklaşık bir aydır devam eden, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencilerinin Türkiye genelinde ikinci defa başlattığı Köy Öğrencilerine Yardım (K.Ö.Y.) projesi sorumlusu Can Okyay ve proje gönüllülerinden Yusuf Aşıcı, Kaymakam Aydın Memük’ü makamında ziyaret etti.

Torbalı Kaymakamı Memük'ten K.ö.y Projesine Destek
Proje hakkında Kaymakam Memük'e bilgi veren gençler, yaptıkları çalışmaları anlattı. Projeye olumlu baktığını söyleyen Kaymakam Aydın Memük, genç öğrencilerin yanında ve destekçisi olduğunu dile getirdi.

5 yıldır Bursa’nın çeşitli köylerinde halka yönelik eğitim, sağlık, ziraat, hayvancılık, bilim ve kültürel alanlarda büyük başarılara imza atan K.Ö.Y. Projesi, Torbalı’nın Çamlıca köyünde geçtiğimiz ay uygulanmaya başlanmıştı. İEÜ Toplum Gönüllüleri Topluluğu’nda yer alan 25 öğrenci, Çamlıca'ya bir yıl boyunca her pazar günü gelerek köyün tüm sorunlarıyla ilgilenecek, çocuklarla vakit geçirecek, onların derslerinde yardımcı olacak. Öğrenciler, proje kapsamında kullanmak üzere köydeki eski kahvehaneyi de elden geçirip düzenlemişti. "SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE HER ZAMAN DESTEK VERİRİM" Kaymakam Memük, Torbalı Belediyesi'nin elektrik işlerini yaptığı binadaki diğer ihtiyaçları karşılayacağını söyledi.

Proje sorumlusu Can Okyay, “Binanın elektrik işlerini Torbalı belediyesi halletti. Ancak, bina içine öğrencilerin derslerini yapabilecekleri sıra ve masanın yanı sıra, bilgisayar ve projeksiyon gerekiyor. Ayrıca binanın camları kırık ve değişmesi gerekiyor. Kaymakamımıza hem projeyi anlatıp bilgi vermek, hem de desteğini istemek için bugün yanına geldik” dedi.

Kaymakam Aydın Memük ise, sosyal sorumluluk projelerine her zaman gerekli destekleri verdiğini belirterek, üniversiteli gençlere yardımcı olacağını kaydetti.

Kaynak: İHA