''Kadın İstihdamında Rehberlik ve Eğitim Hizmetleri Projesi'' Sertifikaları Verildi

Sivas Belediye Başkanlığı'nca desteklenen, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ve Hayat Ağacı Derneği tarafından yürütülen ''Kadın İstihdamında Rehberlik ve Eğitim Hizmetleri Projesi''ne katılan 120 kadın düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Paşa Fabrikası Kütük Ev'de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, projenin 5 ay sürdüğünü ve 24 farklı konuda eğitim semineri verildiğini söyledi.

Projenin meslek edindirme değil farkındalık oluşturma projesi olduğunu belirten Ürgüp, bu projeyle katılımcıların hayat kalitesinin artmasına yardımcı olmaya çalıştıklarını aktardı. Ürgüp, proje süresince verilen eğitimlere katılan bayanların düşünen, sorgulayan, üreten ve kendine güven bireyler olmasına yardımcı olmak için rehberlik hizmeti sunduklarını dile getirdi. Projenin tamamen gönüllülük esasına dayandığını da vurgulayan Ürgüp, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmanın ardından Ürgüp, Sivas Valiliği İl Dernekler Müdürü İbrahim Dede'ye, Hayat Ağacı Derneği Başkanı Ahmet Eyce'ye, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı'ya plaket, seminere katılanlara da sertifikalarını verdi.

Muhabir: Merve Topuz

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA