Kastamonu'ya Bağlı Taşköprü İlçesinde 1994 Yılında Yapımına Başlanan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, 18 Yıl Sonra Hizmete Açılıyor

Kastamonu'ya bağlı Taşköprü ilçesinde 1994 yılında yapımına başlanan yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, 18 yıl sonra hizmete açılıyor.

İhalesi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından 1994 yılında yapılan ve toplamda 13 milyon 397 bin liraya mal olan kapalı yüzme havuzu inşaatı, yaşanan çeşitli sıkıntılar ve müteahhit değişiklikleri nedeniyle 18 yılda ancak tamamlanabildi.

Taşköprülüler, uzun süre atıl vaziyette kalan yüzme havuzunun bir an önce hizmete açılmasını bekliyor.

18x26 ölçüsünde uzay çatı sistemiyle inşa edilen yarı olimpik yüzme havuzu, 750 kişilik kapasiteye sahip. Havuza ait sosyal tesis içerisinde; duşa kabinler, dinlenme salonları ve soyunma odaları yer alıyor.

-''Önümüzdeki haftalarda açılacak''-

Kastamonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzme havuzundaki hazırlıkların devam ettiğini ve Son aşamaya gelindiğini söyledi.

Havuzu önümüzdeki haftalarda hizmete açmayı planladıklarını kaydeden Akbıyık, il genelinde bakanlıkları tarafından tamamlanan diğer projelerle birlikte toplu bir açılış için, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı açılışa davet edeceklerini belirtti.

Muhabir: Mehmet Tuğcu

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA