Oyak Sanığı, 'Biz Bu İşi Yaptık' İfadesini Basına Kızdığı İçin Söylemiş

Danıştay’da kamera kayıtlarının silinmesine ilişkin OYAK davasında sanık, ‘Biz bu işi yaptık’ şeklindeki telefon görüşmesi sorulması üzerine suçu basına attı.Sanık, “Basın öyle bir haber yapıyor ki, kızgınlık belirtisi olarak söyledim.” dedi.

OYAK davasının 5. duruşmasında tutuksuz sanık Murat Ünal savunma yaptı. Mahkeme Başkanı Ali Alçık, sanığın Danıştay saldırısı sonrasındaki Doğan Boztaş ile yaptığı telefon konuşmalarında, “Biz bu işi yaptık” cümlesinin ne anlama geldiğini sordu. Boztaş, “Basın öyle bir haber yapıyor ki, kızgınlık belirtisi olarak söyledim.” cevabını verdi.

Sanık avukatlarının isteği üzerine duruşmaya gelen bilirkişi Çağlar Ülkü Derner, harddisklerle ilgili 46 sayfalık raporunu mahkemeye sundu. Harddiskteki dosyaların silinme tarihinin 6 Haziran 2006 olduğunu söyleyen Derner, silme işleminin komut girilmeden yapıldığını ifade etti.

Diskte yeterli yer kalmadığından harddiskteki görüntülerin en eski tarihten başlayarak silinebileceğini belirtti.

Bilgisayardaki dosyaların ise kısa sürede silinmesinin mümkün olmadığını söyleyen Derner, “Ben 43 dosyayı dönüştürdüm. Dosyaların geçmiş bilirkişi raporunda denildiği gibi ‘geri dönüştürülemeyecek şekilde silinmesi’ gibi bir durum yok. 466 dosya da geri döndürülür.” diye konuştu.