Saadet Partisi İl Başkanı Çalışkan'ın Açıklaması

Saadet Partisi İl Başkanı Necmettin Çalışkan, Hatay'ın büyükşehir olmasını desteklediklerini fakat yasa gereği çizilen il sınırlarını tasvip etmelerinin mümkün olmadığını belirtti.

Çalışkan, Saadet Partisi İl Teşkilatı'nda düzenlediği basın toplantısında, yerel yönetimlerde reformun çağın gereği olduğunu kaydetti.

Hatay'da yaşayan 1,5 milyon insanı ilgilendiren konuyla ilgili, hiç kimsenin görüşüne yer vermeden bir dayatma sonucu haritanın çizildiğini iddia eden Çalışkan, ''Hatay'ın büyükşehir olmasını destekliyoruz fakat yasa gereği çizilen il sınırlarını tasvip etmemiz mümkün değil. Bu kadar önemli bir konuyu ne kamuoyu ne sivil toplum örgütleri ne de buralarda yaşayan insanlar tartışmıştır. İnsanlar hiçbir şekilde bilgi sahibi olmamıştır'' diye konuştu.

Çalışkan, yeni çizilen Antakya Defne ile İskenderun Arsuz sınırının, Hatay'da var olan barış ortamını dinamitlemeye yönelik bir adım olduğunu savundu.

Bu taslakla pek çok yerleşim yerinin büyük hüsrana uğradığını iddia eden Çalışkan, Şenköy, Denizciler, Payas gibi beldelerin yok sayıldığını kaydetti.

Muhabir: Hatay

Yayıncı: İsmihan Özgüven
Kaynak: AA