Tescil Rekortmenleri Ödül Töreninde Afrika Ülkelerine Yardım Çağrısı Yapıldı

AK Parti Kayseri Milletvekilleri Pelin Gündeş Bakır ve Ahmet Öksüzkaya ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, kuraklık nedeniyle açlık sıkıntısının yaşandığı Afrika ülkelerine daha fazla yardım yapılması çağrısında bulundu.

Tescil Rekortmenleri Ödül Töreninde Afrika Ülkelerine Yardım Çağrısı Yapıldı


Kayseri Ticaret Borsası tarafından Borsanın Gururu Tescil Rekortmenleri ödül töreni düzenlendi. Elmacıoğlu İskender Restoran’da gerçekleştirilen iftar yemekli törende Vali Mevlüt Bilici, Milletvekilleri Bakır ve Öksüzkaya, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak ve Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü hazır bulundu. Törenin açılış konuşmasını yapan Ünlü, borsa üyeliğinde 10 yılını dolduranlara ve tescil rekortmenlerine teşekkür etti.

Milletveki Pelin Gündeş Bakır da Afrika ülkelerinde yaşanan kıtlık felaketini anımsatarak işadamlarını bu ülkelere daha fazla yardım yapmaya davet etti. Aynı şekilde milletvekili Ahmet Öksüzkaya da, hükümet nezdinde başlatılan yardım kampanyaları olduğunu anımsatarak hayırsever Kayseri halkının bu ülkelere yardım göndermesini istedi. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise bazı istatistiki veriler açıklayarak açlık sıkıntısının yaşandığı ülkelere Türkiye’nin daha fazla yardım göndermesi gerektiğini söyledi.

Son 5 ayda 50 bin Afrikalının açlık nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de açlıktan ölen insanların olmadığını kaydetti. Müslümanlar Mekke’den kovulduğunda onlara kucak açan Habeşistan’da insanların açlık ve kuraklıkla mücadele ettiklerini dile getiren Hisarcıklıoğlu, “Birleşmiş Milletler (BM)’in raporuna göre yapılan yardımlar bölgede insanları açlıktan kurtaracak düzeye henüz ulaşmamış. Bu nedenle herkesin daha fazlasını bu ülkeler için vermesi gerekiyor. Ben Kayseri’nin bu konuda da şampiyon olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, bugün doğum günü olan programın ev sahibi Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü’ye bir de sürpriz yaptı. Ünlü için yaptırdığı pastanın kürsüye getirilmesini isteyen Hisarcıklıoğlu, Ünlü’yü de kürsüye çağırarak yakılan mumları söndürttü.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Ticaret Borsası üyeliğinde 10 yılını dolduran üyeleri ve tescil rekortmenlerine ödülleri Vali Bilici, milletvekilleri Bakır ve Öksüzkaya ile TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu tarafından takdim edildi.