Vali Şahin, Daha İyi Hizmet İçin Giresun Halkından Destek İstedi

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, "Gücümüz yettiğince Giresun’a en iyi hizmeti edeceğiz. Ancak bu noktada Giresun halkından da destek bekliyorum.” dedi.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, "Gücümüz yettiğince Giresun’a en iyi hizmeti edeceğiz. Ancak bu noktada Giresun halkından da destek bekliyorum.” dedi.

Vali Şahin, günlük yerel gazeteleri ziyaret etti. Basının, kamu yönetimi ile vatandaş arasında bir köprü olduğuna işaret eden Şahin, "İcraatlarımızdaki eksikliklerin tamamlayıcısı ve bizim için yol göstericidir. Halkın ortak sesini doğru ve ilkeli habercilik anlayışıyla dile getirip, beklentilerini yansıtmak suretiyle çalışmalarımıza önemli katkılar sağlayan basın mensuplarıyla beraberce ilimiz için önemli hizmetler yapacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

GİRESUN ADASI TURİZME KAZANDIRILIYOR

Giresun Adası’nın, bölge turizmi açısından önemine dikkat çeken Şahin, adayla ilgili projeler hakkında bilgiler verdi. Giresun Adası’nın aydınlatılması için hazırlanan projenin son aşamaya geldiğini vurgulayan Şahin, adanın kısa zamanda ışıl ışıl hal alacağını söyledi.

Adanın, kuşlar için doğal üreme alanları olduğunu anımsatan Şahin, "Buraya kameralar yerleştirerek, 24 saat süreyle dünyaya kuşların sosyal yaşantılarını yayınlayacağız. Dünyanın neresinde olursak olalım, istediğimiz yerden adamızdaki kuşları izleme fırsatı yakalayacağız. Böylelikle adamızın tanıtımını da yapmış olacağız.” diye konuştu.

Şahin, ayrıca, Giresun Adası’nda adanın tarihi, kültürel ve doğal turizm potansiyelini ortaya çıkaracak proje başlatıldığını hatırlattı. Projenin, Antik Dönem‘den Bizans-Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine kadar iskân görmüş, mitolojik hikâyelere konu olmuş, günümüzde de önemli bitki ve kuş türlerini barındıran ve 2. Derece Doğal ve Arkeolojik Sit Alanı ilan edilen Giresun (Aretias) Adası‘nın turizme kazandırılmasını amaçlayan araştırma ve planlama çalışmalarını içeriyor. Proje kapsamında, adanın arkeolojik kazı-kurtarma çalışmalarının ve ‘Koruma Amaçlı İmar Planı‘nın tamamlanması öngördüğünü ifade eden Şahin, şunları aktardı:

“Gerek tarihi ve kültürel, gerekse doğal değerleri itibariyle, il ve bölge turizmi açısından lokomotif görevi görecek bir destinasyon niteliğindeki Giresun Adası üzerinde önceki yıllarda yapılan çalışmalar, doğal varlıklar (bitki ve kuş envanteri) ve tarihi kalıntılar (kilise, şapel, sur, yazıt ve mozaik buluntular) açısından adanın önemli bir tabii ve kültürel varlık olduğunu ortaya koymuştur. Diğer yandan, 2009 yılında ilk aşama kazı çalışmalarının tamamlanmasının ardından ortaya çıkan buluntuların derinlemesine incelenmesi ve gerekli kurtarma çalışmalarına ihtiyaç duyulmuştur. Söz konusu proje kapsamında, özellikle kilise ve şapel kalıntıları ile adanın en önemli mimari eseri olan kulede kazı çalışmaları tamamlanacaktır. Kazı çalışmalarıyla eş zamanlı yürütülmesi öngörülen ‘Koruma Amaçlı İmar Planı‘ çalışmaları ise adanın kültür ve turizm amaçlı planlamasına ışık tutacaktır.” Şahin, projeyle ilgili kazı çalışmalarının kısa süre sonra başlayacağını dile getirdi.

SIRADA GİRESUN KALESİ VAR

Vali Dursun Ali Şahin, Giresun Adası’nda sürdürülen proje çalışmalarının ardından, sıranın Giresun Kalesi’ne geleceğini söyledi. Kaleyle ilgili proje hazırlıkları olduğunu vurgulayan Şahin, Giresun Kalesi’nin eteğinde bulunan bazı evlerin dış cephelerinin boyatılması için de çalışmalar başlatacaklarını aktardı. Şahin, ayrıca, tarihi Zeytinlik Mahallesi’nin korunması için de çabalarının bulunduğunu kaydetti.

GİRESUN HALKINDAN DESTEK İSTEDİ

Giresun’da göreve başladığı günden bu yana çok yoğun bir şekilde çalışmalar yürüttüğü dile getiren Şahin, "Gücümüzün yettiğince hizmet etmeye çalışıyorum. Gücümün yettiğince topluma yön vermeye çalışıyorum. Bugüne kadar bunu böyle yaptım, yapmaya da devam edeceğim. Ancak hizmetlerin yerine getirilmesi sadece bir kişinin değil, Giresun halkının da destekleriyle mümkündür. Giresunlunun desteği olmazsa hizmetler yerine getirilemez.” açıklamasında bulundu.