Ogiad Başkanı Keten: Demokratik Toplum Yolunda Anayasanın Değişmesi Gerekir

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) Başkanı Mahmut Keten, bir sivil toplum kuruluşu olarak, istikrarı artırmaya yönelik sivilleşme yolunda, demokratik bir toplum olma yolunda anayasanın değişmesi gerektiğini belirtti.

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) Başkanı Mahmut Keten, bir sivil toplum kuruluşu olarak, istikrarı artırmaya yönelik sivilleşme yolunda, demokratik bir toplum olma yolunda anayasanın değişmesi gerektiğini belirtti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Osmaniye İl Teşkilatı, 12 haziran seçimlerinden dolayı OGİAD‘a teşekkür ziyareti yaptı. Ziyaretten dolayı müteşekkir olduğunu belirten OGİAD Başkanı Mahmut Keten, 12 haziran seçimlerinin sonucunun vatana ve millete hayırlar getirmesini temenni etti.

Hem Türkiye adına hem de Osmaniye adına yapılacak çalışmalarda Milletvekili Önal’a başarılar dileyen Keten, “Vatanımız, milletimiz hizmete muhtaç. İnşallah daha önceki 2 dönemde olduğu gibi bu 3’üncü dönemde de Sayın Başbakanımızın tabiri ile “ustalık döneminde” de Türkiye’nin adına yakışır güzel şeyler olacaktır.” dedi.

12 Haziran seçimlerinden önce OGİAD’a destek için şimdi de teşekkür ziyareti için geldiklerini belirten AK Parti İl Başkanı Ömer Yağmur, Osmaniye’de seçimlerin bir olgunluk, bir vakar içerisinde geçtiğini ifade etti. Seçmenin seçim tercihine saygılı olduklarını belirten Yağmur, “Osmaniye‘de birinci parti olmanın da hazzını yaşıyoruz. Seçmenimiz Türkiye’de olduğu gibi Osmaniye’de de istikrardan ve hizmetten yana tercihini kullandığını düşünüyoruz.” diye konuştu.



AK Parti‘den Osmaniye Milletvekili olarak çıkan Doç. Dr. Suat Önal ise üzerine bir yük yüklendiğini belirterek, “Hemşehrilerime müteşekkirim. İnşallah bizler de onların isteklerine karşılık verebilecek şekilde, memleketimize güzel hizmetler edebilme adına gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız. Biz çalışmayı ibadet sayan, çalışmaya alışkın bir nesiliz.” şeklinde konuştu.

Ziyarette yeni Anayasa konusuna da değinen OGİAD Başkanı Keten, kendilerinin dernek olarak, bir sivil toplum kuruluşu olarak, istikrarı artırmaya yönelik ve sivilleşme yolunda, demokratik bir toplum olma yolunda anayasanın değişmesi gerektiğini belirtti.

Anayasanın eksik olan noktalarının tespit edilmesi gerektiğini anlatan Keten, “Halkın bir arada kalmasını sağlayacak, daha demokratik ve sivil toplum yolunda çalışmaların yapılmasını istiyoruz. Bu bizim için önemli. Türk halkı kendi kendini idare edebilir. Demokrasi anlayışı içerisinde ülkemizde birçok parti var ve bu partiler demokrasinin sevk ve idaresini yapabilirler. Biz buna inanıyoruz. Yeter ki gerekli düzenlemeler yapılsın. Eğer bu düzenlemeler yapılırsa ülkemizin önünün daha da açılacağını ve daha güzel şeylerin oluşacağına inanıyorum.” dedi.