Ağrı‘da Sel Felaketi

Ağrı‘da etkili olan yağışlar sonrasında Taşlıçay Deresi‘nin taşması sonucu Fatih Mahallesi‘nin üst kısımları sular altında kaldı.

Ağrı‘da sabah saatlerinde yaklaşık 20 dakika etkili olan sağanak yağış sonrası Taşlıçay Deresi taştı. Selin haber alınmasının ardından Ağrı Belediyesi tüm ekiplerini bölgeye yığarken, suyun yönü kısa sürede değiştirilerek ilerlemesi durduruldu. Vatandaşlar su altında kalan eşyalarını ve hayvanlarını kurtarmak için büyük çaba gösterirken, kadınlar evlerini sel sularından temizledi.

Sel felaketine kısa bir sürede müdahale ettiklerini ifade eden Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kösedağ, bu olayda DSİ‘nin ihmalinin bulunduğunu iddia etti. Belediye olarak üstlerine düşen görevi yerine getirdiklerini ifade eden Kösedağ, "DSİ‘nin bu bölgede bir an önce çalışma başlatması lazım. Taşlıçay Deresi‘nin yönünü değiştirerek selin mahalle içerisine girmesini engelledik. Şu an her şey kontrol altında. Hasarla ilgili önümüzdeki saatlerde her şey netleşir" dedi. Ağrı Emniyet Müdürü Halil

Karataş da selden etkilenen bölgeye gelirken, polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: İHA