Gümüşhane’De Beden Eğitimi Öğretmenlerine Sağlık Semineri

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetler Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen “Sağlığın Geliştirilmesi Çalıştayı” Beden Eğitimi Öğretmenlerinin katılımıyla İl Milli eğitim Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı.

Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Şükrü Baş, İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Murat Ergin, İl Eğitimcisi Ender Bülbül ve okullarda görev yapan beden eğitimi öğretmeni katıldı.

Eğitim çalışmasında konuşan, İl Sağlık Müdürlüğü Eğitimcisi Ender Bülbül “Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite başta olmak üzere birçok kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olmuştur. Spor aktivitelerinin yanı sıra egzersiz, oyun ve gün içinde yapılan çeşitli aktiviteler de fiziksel aktivite olarak kabul edilmektedir. Bir kişinin bir dilim baklava yediği zaman en az 10 bin adım atması gerekmektedir. Ama biz günde 5 bin adım bile atmıyoruz” dedi

Kaynak: İHA