Ataması Yapılmayan Öğretmenler Ak Parti'li Hamzaoğulları İle Görüştü

Ataması Yapılmayan Öğretmenler (AYÖ), Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Süleyman Hamzaoğulları ile görüşerek sorunlarını dile getirdi.

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Ak Parti'li Hamzaoğulları İle Görüştü
AYÖ adına sorunları dile getiren AYÖ Diyarbakır temsilcisi Özgür Karğı, yaşadıkları sorunları ve taleplerini ileterek Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`in `Başka iş bulsunlar` sözüne tepkilerini gösterdi. AK Parti`li bakanların atamalar konusunda verdiği sözleri tutmadığını belirten Karğı, çalışma barışını bozan, öğrencilerin öğretmenlere karşı tutumunu belirleyen, bağımsız ve sağlıklı bir aile hayatı kurmasını engelleyen, intihar ve bunalımlara sürükleyen, bütün toplumun hayatına çok ciddi etkileri olanücretli öğretmenliğin kaldırılmasının zorunlu ve acil olduğunu ifade etti

Süleyman Hamzaoğulları ise AK Parti politikalarının Türkiye`yi dünyanın en büyük 16. ekonomisi haline getirdiğini, bütün zorluklara rağmen çocukları yetiştiren öğretmenlerin AK Parti hükümeti için çok değerli olduğunu, ataması yapılmayan öğretmenlerin sorunlarını kişisel olarak kendisinin de çok önemsediğini söyledi. Avrupa`nın krizlerle sarsıldığını ve devletin artık bir ticari şirket mantığıyla yönetilmesi gerektiğini aktaran Hamzaoğulları, atama politikalarının maliyeden verilen bütçe kapsamıyladeğerlendirilebileceğini ve bütçenin izin verdiği ölçüde atama yapılabildiğini dile getirdi. Ataması yapılmayan öğretmenlerin talepleri şöyle: "Ücretli öğretmenlik uygulamaları tamamen kaldırılmalıdır. Ülkenin öğretmen ihtiyacını karşılayacak olan 300 bin öğretmenin ataması koşulsuz olarak gerçekleştirilmelidir. KPSS adı verilen sınavın derhal kaldırılmasını ve kopya skandalının üstünü doğrudan ya da dolaylı yollardan örten tüm sorumluların yargılanmasını, hesap vermesini, ayrıca KPSS nedeniyle ataması yapılmayan ancak yaş sınırı nedeniyle de gelecek kaygısı taşıyan tüm öğretmenlerin aleyhine olan 35 yaş sınırının bizlere uygulanmamasını,eğitimci olmayıp öğretmenlik yapan farklı branşlardaki sözde öğretmenlerin asıl branşlarına bağlı kurumlara alınması onların boşalan yerlerine ataması yapılmayan biz öğretmenlere görev verilmesini istiyoruz. Eğitim fakültelerinin kontejan sayısının düşürülmesini, ikinci öğretim, açık öğretim ve uzaktan eğitim öğretmenlik alanlarının sayılarının fırsat eşitliğine zarar vermeyecek şekilde düzenlenmesi, gerekiyorsa kapatılmasını, bölüm mezunlarına son yıllarda para karşılığı dağıtılan pedagojik formasyonsertifikası uygulamasının son bularak, üniversitelerin pedogojik formasyon verme yetkilerinin ve sayısının kısıtlanmasını, emeklisi gelmiş meslektaşlarımızın durumlarında iyileştirme yapılarak ve mağdur edilmeyecek şekilde emekli ettirilip yerlerine biz ataması yapılmayan öğretmenlerin görevlendirilmesini talep ediyoruz."
Kaynak: İHA