Belediye Çalışanları Yeni Uygulamalar Konusunda Eğitildi

Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı’nca düzenlenen ve 6 gün süren “Hizmet İçi Eğitim Semineri” sona erdi.

Belediye Çalışanları Yeni Uygulamalar Konusunda Eğitildi

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, seminerin ihaleler ve çeşitli belediye uygulamalarında bürokratları ve belediye personelini bilgilendirmeye yönelik yapıldığını söyledi.
Aldırmaz, “3 temel prensibimiz var. Şeffaf, adil ve dürüst olacağız. Ayrıca hızlı hareket edeceğiz. İhalelerde gerekirse televizyon kanallarının çekim yapmasını teşvik edeceğiz. Her şey açık ve net olacak” dedi. Seminerin ilk gün eğitiminde Ahmet Yesevi Üniversitesi Eski Rektörü Feyzullah Budak, “Liderlik, Motivasyon, Zaman Yönetimi, Stres Yönetimi ve Çalışanların Motivasyonunu Artırıcı Önlemler” konularında sunum yaptı. İkinci gün ise Maliye Bakanlığı Muhasebat Başkontrolörü Sinan Koraltan, “4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu, Kamu İhale Genel Tebliği İhale Usulleri, Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu” konularını anlattı.

Üçüncü günün konuşmacısı ise Sosyal Güvenlik Kurumu Başkontrolörü Erkan Karaaslan oldu. Karaaslan, sunumunda “5018 Sayılı Kanun-Harcama Yetkilileri ve Gerçekleştirme Görevlileri, Sorumlulukları, Devlet Harcama Belgeleri Yönetmeliği” konularına değindi.

Eğitim Seminerinin dördüncü gününde İçdenetçi Taner Eraslan “Kamu Zararı Kişi Borcu, Sayıştay Denetimi ve İç Kontrol Sistemi” hakkında bilgi verdi. Seminerde beşince günün konularını, “Yenilikçi Düşünme ve Sorun Yönetimi, Stratejik Plan, Performans Esaslı Bütçeleme, Faaliyet Raporları” oluştururken, konuşmacı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Yılmaz oldu. Seminerin son gününde ise SGK Başkontrolörü Erkan Karaaslan, “Taşınır Mal Yönetmeliği, Taşınmaz Mal Yönetmeliği” konularını anlattı.