Deü Hastanesi Gündüz Tedavi Merkezi Yenilendi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi bünyesinde yaklaşık 10 yıl önce işlev kazanan ve o dönemde "Ayaktan Kemoterapi Ünitesi" adıyla hematoloji ve onkoloji hastalarına hizmet vermeye başlayan Gündüz Tedavi Merkezi, revize edilerek modern şartlara kavuşturuldu.

Deü Hastanesi Gündüz Tedavi Merkezi Yenilendi
İzmirli işadamı Atilla Sevinçli`nin desteğiyle yapılan yenilemenin ardından DEÜ Sağlık Kampüsü`ndeki merkez törenle hizmete açıldı. Kurdeleyi DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Bahar, Genel Sekreter Prof. Dr. Can Karaca, Başhekim Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan, Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Yılmaz, Gündüz Tedavi Merkezi Sorumlu Hemşiresi Deniz Arslan, bölümden sorumlu Hastane Müdür Yardımcısı Ayten Odabaş ve hayırsever Sevinçli birlikte kesti. Rektör Yardımcısı Bahar ve Başhekim Özcan, katkılarından dolayı Sevinçli`ye bir de teşekkür plaketi verdi.

Törende konuşan Prof. Dr. Bahar, "Çok yalın bir gerçek var ki insanlar, iyi ve güzel şeylere layıktır. Bizim de görevimiz, sağlık alanında bunları gerçekleştirmek. Destekleri için Sayın Atilla Sevinçli`ye çok teşekkür ediyoruz. Kamu kaynaklarının yetmediği anlarda onun gibi örnek insanlara ihtiyacımız var. Dileriz ileride çok daha büyük bir binada ve çok daha değişik hasta gruplarının gündüz tedavilerini alabildikleri bir yere de sahip oluruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Prof. Dr. Özcan da amacı hastaların bekleme sürelerini azaltmakve enfeksiyon riskini ortadan kaldırmak olan bu projeyle çağın gereklerini yerine getirmek istediklerini söyledi. Kamu üniversite hastanelerinin zor şartlarda görev yaptığını belirten Başhekim Özcan, "Projemize destek sağlayan Sayın Atilla Sevinçli, bu yapıyı oluştururken bizi güçlü kıldı. Tamamen koşulsuz, sınırsız bir şekilde taleplerimizi yerine getirmek üzere çıkılan yolda, merkezimizin yeni isminin "Gündüz Tedavi Merkezi" olarak hafızalara kazınmasını istedik. İnsanların tedavileri için günübirlik gelip gittikleri, tüm tıbbi uygulamaların gerçekleştiği bu ünitede her bireyin refakatçısıyla birlikte mutlu olmasını sağlayacak bir yapı oluşturmayı amaçladık. Bize verilen desteğin önemini biliyor ve bu katkıların artarak sürmesini diliyoruz. Bu ünitenin kurulmasında büyük payı olan Prof. Dr. Uğur Yılmaz hocamız başta olmak üzere bugünlere ulaşmamızda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. Plaket töreninde duygulanan işadamı Sevinçli de DEÜ Hastanesi`ne katkılarının devam edeceğini söyledi.