"hızınız Düşük De Olsa Emniyet Kemeri Takmazsanız Yaralanma Riskiniz Yüksek"

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehir genelindeki emniyet kemeri uygulamalarını artırdı.

Özellikle şehir merkezinde günün belli zamanlarında yapılan denetimlerde emniyet kemeri takmayan araç sürücülerine cezai işlem uygulanıyor.
Hızı düşük araçlarda emniyet kemeri takılmaması durumunda ciddi yaralanmaların meydana gelebileceğini vurgulayan emniyet birimleri, arka koltukta oturanların da emniyet kemeri takması gerektiğini belirtti.
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada, emniyet kemerinin, kazaları önlemeyen, ancak meydana gelebilecek yaralanmaları azaltabilen bir güvenlik aracı olduğu vurgulandı.

ARKADAKİLER DE KEMER TAKSIN
Pek çok kazada emniyet kemeri kullanımı sayesinde insanların hayatının kurtulduğunun hatırlatıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bir emniyet kemerinin görevini yerine getirebilmesi için, onu kullanan kişinin boyuna ve kilosuna uygun şekilde bağlanmış olması gereklidir. Bu nedenle çocukların kullanacağı emniyet kemerinin seçimi ve kullanım şekli çok önem taşır. Emniyet kemeri kullanmamak bir hata olmakla birlikte, kullanan kişilerin de bazı konularda sık sık hata yaptıklarını görüyoruz. Kısa mesafelerde ve düşük hızlarda emniyet kemeri takılmıyor. Oysa düşük hızlarda bile ciddi yaralanma tehlikesi vardır ve bunun için en iyi tedbir emniyet kemeri takmaktır. Arka koltukta otururken emniyet kemeri yine takılmıyor. Oysa arka koltukta kemer takmadan oturan bir kişi yalnızca kendini değil kaza sırasında fırlayıp çarpabileceğinden diğerlerini de tehlikeye atmaktadır. `Hava yastığı var` diye emniyet kemeri takılmıyor, bu da yanlış bir davranış. Oysa emniyet kemerini takmayan bir kişi, sadece hava yastığının şiddetle çarpması yüzünden yaralanabilir, hatta ölebilir."

CEZASI 66 LİRA
Bu yıl uygulanan tarfik cezalarına göre; gerekli yerlerde hızını azaltmayan, öndeki aracı güvenli bir mesafeden takip etmeyen, sağa sola dönüş kurallarına uymayan ve emniyet kemeri takmayan sürücülere 66 TL para cezası kesiliyor.