1. Çanakkale Troia Film Festivali Öncesi Etkinlikler Sürüyor

Çanakkale'de 15-19 Eylül 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 1

  Çanakkale ' de 15-19 Eylül 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 1 . Çanakkale Troia Film Festivali etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz ' da " Geçmişten Günümüze Türk Sineması ' nda Müzik " isimli söyleşi düzenlenecek .
Etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan 1 . Çanakkale Troia Film Festivali Genel Koordinatör Yardımcısı Fatih Özalp " Geçmişten Günümüze Türk Sineması ' nda Müzik " isimli söyleşinin Çanakkale ' de ünlü Troy filminde kullanılan Truva Atı ' nın önünde gerçekleştirileceğini belirterek , " Bu söyleşiye Türk müziğinin önemli isimlerinden birisi olan " Selvi Boylum Al Yazmalım " , " Çiçek Abbas " , " Güler misin , Ağlar mısın? " , " Kibar Feyzo " , " Şabaniye " , " Orta Direk Şaban " ve birçok film müziğine imza atan usta yorumcu Cahit Berkay ; " Sevemedim Kara Gözlüm " , " Adını Anmayacağım " , " Nasıl Geçti Habersiz " , " Nisan Yağmuru " , " Dudaklarımda Arzum " ve birçok film müziğine ses veren Belkıs Özener ; " Kurtlar Vadisi " , " Yabancı Damat " , " Haziran Gecesi " , " Anlat İstanbul " , " Kurtlar Vadisi Irak " , " Sağır Oda " gibi dizi müziklerine imza atan Gökhan Kırdar ve " Melekler Adası " , " Yılan Hikayesi " , " Kınalı Kar " , " Aşkın Dağlarda Gezer " ve " Sessiz Gemiler " gibi unutulmaz birçok dizi film müziğine imza atan Ali Otyam konuşmacı olarak katılacak . 15 Temmuz ' de bütün vatandaşlarımızı bu etkinliğimize bekliyoruz " dedi
Fatih Özalp 15-19 tarihleri öncesi bu tür etkinlikler ile halkı buluşturmak istediklerini de belirterek , " Çanakkale Troia Fİlm Festivali büyük kahramanlıklara imza atmış , ayrıca 3 bin yıllık kültürel tarihimiz Troia ' nın da bulunduğu Çanakkale gibi önemli bir şehir de gerçekleşecek . Film festivalleri o şehre her anlamda gerek sinema , gerek kültür gerek ise tanıtım açısın dan imkan ve katkı sağlar . Bu bağlam da gerçekleşecek film festivali her şeyden önce Çanakkale halkının . Fakat Türkiye ' nin yurt dışın da her anlamda tanıtımına katkı sağlayacağı için herkesin sahip ve destek çıkması gereken festival olmalıdır . Film festivalleri yapıldığı ülkeye her açıdan , birçok yurt dışı ülkesin de kültürel , tarihi açıdan tanıtım katkısı sağlamaktadır . Çanakkale Troia Fİlm Festivaline Çanakkale Valiliği , Çanakkale Belediyesi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi , tüm yerel ve bölgesel basın , sivil toplum kurum kuruluşları ve Çanakkale halkı sonuna kadar destek , sahip çıkıyor " dedi .