Yazdığı Atatürk şiirini kartta bastırdı, gelirini Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacak

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 30 yıldır aktarcılık yapan 'Ali Baba' lakaplı Ali Alp, Atatürk için yazdığı şiiri 20x25 ebadında Atatürk'ün resminin d

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 30 yıldır aktarcılık yapan 'Ali Baba' lakaplı Ali Alp, Atatürk için yazdığı şiiri 20x25 ebadında Atatürk'ün resminin de bulunduğu özel bir kartona bastırarak, dükkanın önünde satışa çıkardı.

Ali Alp 10 bin adet bastırdığı ve tanesini 1 TL'den sattığı kartlardan elde edilecek geliri Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacağını söyledi. Alp, "Eğer biz geceleri rahat uyuyorsak, gündüzleri rahat geziyorsak ve hatta şanlı al bayrağımız göklerde dalgalanıyorsa başta ulu önder Atatürk ve onların silah arkadaşları ile Mehmetçiğimize borçluyuz. Mehmetçiğe vefa borcumuzu ödeyebilmemiz için herkes elinden geleni yapmalı. Bilindiği gibi Türkiye'nin bağımsızlığına ve bölünmezliğine göz diken PKK denen bir lanet terör örgütü var. Bu terör örgütü ile mücadelede birçok Mehmetçiğimiz ya gazi ya da şehit oluyor. Bu gazi ve şehitlerimize sahip çıkmalıyız. Gerçi devlet ve Silahlı kuvvetler sahip çıkıyor ama her şeyi onlardan beklemek olmaz, vatandaş olarak biz de bir şeyler yapmalıyız." dedi.

Ali Alp, çorbada tuzu bulunsun diye böyle çalışma yaptığını anlatarak, "Özel bir sandık yaptırdım. Anahtarı ise Alay Komutanı'mızda. Bu kartpostaldan almak isteyenler ücretini bu sandığa atıyor. En aşağı 1 TL, fazla da verilebilinir. Sonuçta bunun geliri Mehmetçiğimize gidecek. Onların tedavisinde ve şehit olanların ailelerine destek olarak kullanılacak." diye konuştu.

Yaklaşık 1 haftada 700 tane satıldığını aktaran Alp, özellikle Safranbolu'ya gelen yerli turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. Alp, Kartpostalın üzerindeki Atatürk posterini ise ressam arkadaşı Sakin Sakarya'nın çizdiğini sözlerine ekledi.

Ali Alp'in yazdığı 2 dörtlük şiirinin ilk dörtlüğü şöyle:

"Dolaşıyor dünyada adın, bir destan gibi

Seviyoruz Atam biz seni, her an var gibi

Görünmüyor dağlar şimdi sisten dumandan

Ne yazsak azdır sana ey muzaffer kumandan."