'Altın Karagöz'ü Bulgaristan Kazandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 24'üncüsü düzenlenen 'Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması' sona erdi

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 24'üncüsü düzenlenen 'Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması' sona erdi. Yarışmada Bulgaristan ekibi birinci olarak 'Altın Karagöz' ödülünün sahibi oldu.
24. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması bütün dünyaya dostluk, kardeşlik ve barış mesajları gönderdi. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda 20 ülkeden gelen 650 dansçının ülkelerinin dans gösterilerini sergilediği yarışmada Bulgaristan ekibi birinci ve Gürcistan ekibi ikinci olurken, üçüncülüğü de Macaristan ekibi kazandı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dereceye giren ekiplere ödüllerini takdim ederek, "Bursa, çok özel ve anlamlı bir organizasyona adını yazdırdı. Bursa'da 24 yıldır dünya ülkelerini buluşturan 'Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması', bugün de bu sahneden dostluk mesajları verdi" dedi.
Yarışmanın birincisi olan Bulgaristan ekibine 'Altın Karagöz' ile 5 bin dolarlık para ödülünü veren Başkan Altepe, Gürcistan'a 'Gümüş Karagöz' ile 3 bin dolarlık para ödülünü ve Macaristan'a da üçüncülük ödülü olan 'Bronz Karagöz' ile bin dolarlık para ödülünü takdim etti. Ödül töreninin ardından Bulgaristan ekibi büyük ilgi çeken gösterisini bir kez daha sahneledi. Bursalılar, şovlarıyla beğenilen dansçıları alkışlarıyla ödüllendirdi.
Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Ekibi'nin Bursa ve Tekirdağ yörelerinin danslarıyla, Rusya Federasyonu'nun da özel bir gösteriyle renk kattığı gecede Arnavutluk, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Gürcistan, İspanya, Karadağ, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Macaristan, Makedonya, Moldova, Polonya, Portekiz, Senegal, Tataristan ve Yunanistan'dan gelen halk dansları ekipleri de 'Altın Karagöz' için yarıştı. Heyecanlı dakikaların yaşandığı finalde, Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması Genel Koordinatörü ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Şinasi Pala ile alanlarında uzman jüri üyeleri Marianna Svorenova, Andrea Vincze, Petra Mizerova, Vassilis Dimitripoulos, Janos Mucsi ve Ilkka Köngas, Devlet Sanatçısı Mustafa Turan'ın jüri başkanlığında yarışmacı ülkelerin performanslarını değerlendirdi.
BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı ve BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Ömer Erdönmez ve Mustafa Turan yarışmaya katılan tüm ekiplere katılım belgeleri ile çini plaket verdi. Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve meclis üyeleri ile halk danslarına gönül veren çok sayıda vatandaşın ilgiyle izlediği yarışma, müzikle dansın buluşmasına ev sahipliği yaptı.