YÖK Başkanı'ndan Kılıçdaroğlu yorumu: Hayırlı olsun, güzel bir öneri

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun üniversiteler ile ilgili, 'Herkesin okumasına olanak sağlayacağız.' şeklindeki açıkl...



Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun üniversiteler ile ilgili, 'Herkesin okumasına olanak sağlayacağız.' şeklindeki açıklamasını, "Hayırlı olsun, güzel bir öneri." sözleriyle değerlendirdi.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Genel Kurul'a verilen öğle arasında gazetecilerin sorularını cevapladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının hatırlatılması üzerine Özcan, "Hayırlı olsun, güzel bir öneri." diye konuştu.
Kemal Kılıçdaroğlu, "Başörtülüler üniversiteye girebilecek mi?" şeklindeki bir soruya, 'Herkesin okumasına olanak sağlayacağız. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın. Toplumsal desteği yaratacağız. Bu sorunu çözeceğiz." karşılığını vermişti.
Öte yandan bugün yapılan YÖK Genel Kurulu toplantısında, Marmara, Erzincan ve Giresun Üniversitelerinin rektör adayları dinleniyor.
(CİHAN)

Zaman