'Yat turizminden yılda 15 milyar dolar gelir elde edebiliriz'

Doğası, tarihi ve kültürü ile Türkiye'nin ilk 'yavaş şehri' unvanını kazanan Seferihisar, 400 yat kapasiteli yeni bir marinaya kavuştu. 12 milyon dolara mâl olan Sığacık Teos Mar...



Doğası, tarihi ve kültürü ile Türkiye'nin ilk 'yavaş şehri' unvanını kazanan Seferihisar, 400 yat kapasiteli yeni bir marinaya kavuştu. 12 milyon dolara mâl olan Sığacık Teos Marina'nın resmi açılışı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kolin Grup tarafından yapımı tamamlanan yeni marina ile Sığacık'taki turizm faaliyetlerinin artırılması hedefleniyor. Marinanın tüm alt ve üst yapısı, 'Yavaş Şehir' kriterlerine göre titizlikle düzenlendi. Marinanın 5 yıl içinde Akdeniz'in gözde limanları içinde yer alması hedefleniyor. İzmir'e 7 yılda 5 milyar lira yatırım yapıldığını, bunun yarısının ulaştırma yatırımlarından oluştuğunu belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Türkiye'nin bağımsızlığının ve demokrasinin timsali olan İzmir'e yatırımlara hız kesmeden devam edeceğiz." dedi. Sığacık Yat Limanı yap-işlet-devret modeliyle ihale edildi. Kolin Grup, 25 yıl boyunca marinayı işletecek. Şirket, devlete her yıl 1 milyon TL kullanım bedeli ödeyecek.
Türkiye'nin, Akdeniz'de yat turizminde en büyük payı alan İspanya, Fransa ve İtalya gibi ülkelerin arasında bulunması için çabalarının devam edeceğini ifade eden Yıldırım, 2023 yılında yat bağlama kapasitesini 50 bine çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi. Yıl sonuna kadar Çeşme, Yalova, Alanya ve Kaş yat limanlarının hizmete açılacağını aktaran Yıldırım, "Yat turizminden kazancımız yıllık 4 milyar dolar. Bunu 15 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Zaman