Sabiha Gökçen 'en büyük turizm yatırımı' seçildi

İstanbul Anadolu Yakası'nda bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı, 'En Büyük Turizm 2010' kategorisinde birinciliğe layık görüldü.

Eurobank Tekfen ile e

  İstanbul Anadolu Yakası ' nda bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı , ' En Büyük Turizm 2010 ' kategorisinde birinciliğe layık görüldü .

Eurobank Tekfen ile ekonomi dergileri Capital ve Ekonomist ' in ortaklaşa düzenlediği ' Türkiye ' nin En Başarılı Turizm Yatırımları 2010 ' araştırması sonuçlandı . Jüri üyeleri , 11 kategoride yaptıkları araştırmada , tüm kategorilerin en önemlisi olan ' En Büyük Turizm Yatırımları ' ödülünü Sabiha Gökçen ' e verdi .

İSG CEO ' su Gökhan Buğday , birincilik ödülünü dün akşam Esma Sultan Yalısı ' nda düzenlenen törenle Eurobank Tekfen Genel Müdürü Mehmet Sönmez ile Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M . Rauf Ateş ' ten aldı .

500 MİLYON EURO YATIRIM YAPILDI

Gökhan Buğday , Sabiha Gökçen ' de 500 milyon Euro ' luk yatırımla yeni terminal ve eklerini geçtiğimiz yılın Ekim ayında hizmete açarak , 2010 yılının ilk 5 ayında yolcu sayısında rekor düzeyde bir artış yakaladığını kaydetti .

Buğday , " Sabiha Gökçen ile yapılan yatırımın ülkenin ve bölgenin turizm kalkınmasına sağladığı katkının ödüllendirilmiş olması ayrıca mutluluk verici bir husustur . Bu sorumlulukla hareket ederek , yolumuza emin adımlar atarak devam edeceğiz ' ' dedi .

Turizm meslek kuruluşları temsilcileri , turizm işletmecileri , akademisyenler , yatırım uzmanları , gezginler , basın mensupları ve iş dünyasının farklı sektörlerinden çok sayıda temsilciden oluşan büyük jüri ; ikinciliği Antalya Havalimanı , üçüncülüğü ise Lütfi Kırdar Kongre Sarayı ' na verdi .

Sabiha Gökçen Havalimanı , geçtiğimiz Mayıs ayında Güney Avrupa kategorisinde " Yüksek Övgüye Değer Ödülü " ile " Avrupa ' da Yolcu Trafiğini En Fazla Artıran Havalimanı Ödülü ' nü kazanmıştı .