Eroğlu: Seçilirsem garantiler konusunu masaya getireceğim

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının Türkiye'nin etkin ve fiili garantisinden vazgeçmesinin mümkün olmadığını belirterek, Cumhurbaşkanlığı'na seçilmesi halinde müzakere masasına garantiler konusunu getireceğini söyledi.

Eroğlu: Seçilirsem garantiler konusunu masaya getireceğim
Kıbrıs müzakere sürecinin ancak Kuzey ve Güney’de eşit statüde 2 ayrı devlet bulunduğu gerçeğinin kabul edilmesi halinde başarıya ulaşabileceğini ifade eden Eroğlu, “tek devlet ve tek toplumun müzakere edildiği bir masada Kıbrıs Türk halkının ancak imtiyazlı azınlık hakkı elde edebileceğini” kaydetti.

Başbakan Derviş Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması halinde görüşme masasının ortadan kalkacağına ilişkin iddiaları da eleştirerek, “Kıbrıslı Türklerin Cumhurbaşkanı değişse de Anavatan Türkiye ile işbirliği içinde müzakaralareleri devam edeceğini, Rum tarafı ve Hristofyas’ın değil Kıbrıs Türk halkının istediği şekilde, Türkiye’nin haklarına halel getirmeyecek bir anlaşmaya ulaşmak için çalışacağını” söyledi.

UBP Genel Başkanı Başbakan Derviş Eroğlu, bugün Karaağaç, Bahçeli ve Esentepe köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi. Eroğlu’na ziyaretinde Meclis Başkanı Hasan Bozer, birçok bakan, milletvekili ve belediye başkanı eşlik etti.

Eroğlu, köy ziyaretlerinde halka hitaben yaptığı konuşmada, Kıbrıs konusunda yoğunlaştırılmış müzakerelerin uzun süredir devam etmesine rağmen herhangi bir sonuca ulaşılamadığını belirterek, müzakere süreciyle birlikte Rum tarafının Annan Planı ve referandum sonrasında sergilediği uzlaşmazlığın unutulduğunu ve Kıbrıs Türk tarafına yeniden Türkiye üzerinden baskılar yapılmaya başlandığını kaydetti.

Eroğlu, “Kıbrıs sorunu Kıbrıs’ta müzakere masasında çözülecek bir konudur. Türkiye’nin AB’a müracaatı başka bir konudur. İki konuyu birbiriyle karıştırıp sorumluluğu bizim ve Türkiye’nin kucağına bırakma düşüncesinde olanlar ve bize muhalefet ettiğini düşünenler artık uzlaşmaz olanın Rum tarafı olduğu gerçeğini görmelidir” diye konuştu.

Bugüne kadar kendisini, partsini ve Türkiye’yi suçlayarak uzlaşmaz gören sol siyasi partilere çağrıda bulunan Eroğlu, “Hiç olmazsa gelin Rum tarafının uzlaşmaz olduğunu hep birlikte dünyaya haykıralım” dedi.